İsrail'in kanlı saldırısına Ukrayna'dan da tepki geldi

İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere yönelik kanlı saldırısına Ukrayna'dan da tepki geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla

  İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım taşıyan gemilere yönelik kanlı saldırısına Ukrayna ' dan da tepki geldi .

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ' ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ; ' ' İnsanların ölümüne yol açan bu silahlı saldırı büyük endişe yaratıyor . Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı , yaralılara acil şifa diliyoruz ' ' denildi . Ayrıca , bakanlık olayın ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısında bulundu .

Öte yandan Uluslararası Türkiye-Ukrayna Öğrenci Derneği ( UTUOD ) İsrail ' e karşı protesto gösterisi için 2 Haziran ' da toplanacaklarını duyurdu .

Ukrayna ' da eğitim gören Türk öğrencilerinin oluşturduğu derneğin resmi sitesi ; " İsrail haddini aşmıştır . Biz Ukrayna ' daki öğrenciler olarak sesimizi duyurabildiğimiz her yere duyurmaya kararlıyız . İsrail ' in yaptığı bu alçak korsan saldırıyı protesto amaçlı buluşuyoruz . İsrail konsolosluğuna gerçekleştireceğimiz seviyeli yürüyüşümüze hepinizin katılımını bekliyoruz . " denildi .

4 Haziran ' da da Kırım Tatarları , Simferopol ' de ( Akmescit ) İsrail karşıtı bir eylem hazırlığında . Eylem Milli Hareket Partisi ( Kırım ) inisiyatifiyle Akmescit ' teki Lenin Meydanı ' ndan yapılacak .