Bursa'da hayvanseverlerden köpeklerin parka girme yasağına tepki

Bursa'da belediye tarafından köpeklerin parka girmesinin yasaklanmasına hayvanseverler tepki gösterdi. Köpekleri ile parka hücum eden hayvanseverler,

Bursa'da belediye tarafından köpeklerin parka girmesinin yasaklanmasına hayvanseverler tepki gösterdi. Köpekleri ile parka hücum eden hayvanseverler, yasağı hep beraber delerek parkta köpekleri ile eğlendi.

Bursa merkezde bulunan Reşat Oyal Kültürpark'ı başta olmak üzere önemli parklara asılan 'Dikkat, parka köpekle girmek ve köpek gezdirmek yasaktır' tabelası ile getirilen yasağa tepki gösteren Bursalı hayvanseverler parkta toplandı. Yaklaşık 100 hayvansever, köpekleri ile geldikleri parkın giriş kapısı önünde 'Köpekler parka girsin', 'köpeklere eziyet edilmesin' gibi yazılı dövizlerle yasağı protesto etti. Yapılan basın açıklamasının ardından parka hep birlikte girerek yasağı delen hayvanseverler burada köpekleri ile eğlendi.

Kültürpark önünde toplanan hayvanseverler adına basın açıklaması yapın Özge Ömür, yapılan uygulamayı kınarken, kendilerine parkta belirli bir yer tahsis edilmesini istedi. Hiç bir kurum çatısı altında olmayan ama hayvan severlik bağları ile bir araya geldiklerini anlatan Ömür, son haftalarda Bursa'da hayvanseverlerin, hayvanlarını parka sokmasını yasaklamanın abesle iştigal olduğunu söyledi. Yasağın yasal dayanağının olmadığını iddia eden Ömür, şunları söyledi:

"Osmangazi Belediyesi sınırları içinde bulunan Kültürpark'ta başlayıp diğer parklara da yayılan 'köpek giremez ve gezdirilemez' ibaresi tabelalara yansıyor. Hiçbir encümen, valilik ve belediye kararı olmadan alınan bu karar bir kaç hayvan sevmezin şikayeti ile alınmıştır." dedi.

Bir haftadır parka köpeğiyle gelenlerin 260 TL para cezası ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Özge Ömür, "Nasıl oluyor da ellerinde hiç bir resmi belge olmadan bu uygulamaya gidebiliyorlar ? işte bu sorunun cevabını almak için bugün hayvanseverler olarak burada toplandık. Kaldı ki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda da yer almayan bu uygulama ile hayvan severler mağdur edilmektedir." şeklinde konuştu.

Avrupa'nın bir çok şehrinde ve İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin uyguladığı gibi kendileri de 'Köpek parkı projesi' ile sorunlarının çözülmesini isteyen Ömür, bu amaçla 5 bin imza topladıklarını ve bunları gerekli mercilere ileteceklerini sözlerine ekledi.

Veteriner Hekim Çetin Kadir Yılmaz ise yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, "Dünyanın hiç bir yerinde parklara hayvan giremez diye bir kural yoktur, olamaz. Aksine hayvanlar çarşı pazarda, sokak aralarında gezdirilirse asıl o zaman sağlığa zararlı olacaktır. Zaten bu hayvanların sahipleri belli ve aşıları yapılmış. Karar çok yanlış." şeklinde konuştu.

Bazı hayvanseverler ise kendilerinin parklara köpek sokmasının yasaklanması yerine köpek çiftliklerinin yasaklanmasını istediler. Köpek çiftliklerinde olumsuz şartlarda köpek üretilerek satışının yapıldığına işaret eden hayvanseverler, köpeklere işkence ile talim yaptırıldığını söylediler. Basın açıklamasının ardından hep beraber girdikleri Kültürparkta hayvanseverler köpekleri ile yeşilliklerin tadını çıkardı.