Umurlu'da Erik Festivali Heyecanı

Umurlu 21. Erik Festivali, Umurlu Belediye Meydanı'nda düzenlene görkemli bir törende başladı.

Festivalin açılışına Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Umurlu Jandarma Karakol Komutanı J. Ütğm. Ahmet Keskin, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Türkiye Ziraat Odaları Başkan Yardımcısı Nuri Sorman, çevre belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ve Türkiye Ziraat Odaları Başkan Yardımcısı Nuri Sorman birer konuşma yaptı.
Vali Coş da; konuşmasında Umurlulularla birlikte festivalde olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Festivale destek verip, iştirak edenlere teşekkür eden vali Coş, "Umurlu'nun sorunlarını takip edip, çözüm için destek veriyoruz. Bu tür festivallerin amacı bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması ve eğlenmelerinin yanı sıra Umurlu Eriğinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtılmasıdır" dedi.
Vali Coş, gelecek festivallere katılımın daha geniş ve kapsamlı gerçekleşmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğini belirterek, "Eriklerimizi dünya ülkelerine daha güzel tanıtılması halinde ürünümüz daha güzel değer kazanacak. Umurlu bizim ortak değerimizdir. Umurlu'nun kentsel dokusunu daha da güzelleştirerek, modern bir yerleşim merkezi halinde gelişmesi için Valilik olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu festivalin coşkulu geçmesini, hayırlı olmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek sorunları daha kolay çözme temennisiyle, herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı; Vali Hüseyin Avni Coş ve diğer katılımcılara desteklerinden dolayı şükran plaketi verdi. Plaket töreninin ardından çeşitli ilk ve orta öğretim kurumlarının halk oyunları ekiplerinin sahnelediği gösteriler, kalabalık tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
DUYGU'DAN VALİ COŞ'A HEDİYE
Öte yandan; festivale katılan Umurlu Fatih İlköğretim Okulu Öğrencisi Duygu Şalgam, 2 ay önce gerçekleşen Umurlu Şehit Mahir Yıldırımspor Futbol Takımı'nın açılışında Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte çektirdiği fotoğrafı; Vali Coş'a hediye etti. Hediyesi için öğrenciye teşekkür eden Coş, Şalgam'a derslerinde başarılar diledi.