Burdurlular baharın gelişini göl kenarında kutladı

Burdur Belediye'nin düzenlediği Hıdrellez şenlikleri, halkın ilgisini çekmek maksadıyla Burdur Gölü kenarında yapıldı. Her yaştan çok sayıda kişinin k

Burdur Belediye'nin düzenlediği Hıdrellez şenlikleri, halkın ilgisini çekmek maksadıyla Burdur Gölü kenarında yapıldı. Her yaştan çok sayıda kişinin katıldığı şenlik, Cumhuriyet Meydanı'nda bisiklet yarışması ile başladı ve halk plajında devam etti.

Burdur Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen halk plajındaki kutlamalara Vali İbrahim Özçimen, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, daire müdürleri ve çok sayıda Burdurlu vatandaş katıldı. Yoğun ilginin olduğu şenlikte çocuklar, animatörler eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı. Vatandaşların bazıları göl kenarında yürüyüş yaparken bazıları pikniği tercih etti. Bazı vatandaşlar uçurtma uçururken, belediyenin dağıttığı ikramları almak için uzun kuyruklar oluşturuldu. Vali Özçimen, Milletvekili Özçelik ve Belediye Başkanı Akkaya, piknik yapanların arasında dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar da protokol üyelerine yiyecek ikram etti. Vali Özçimen bir yaşındaki Emre Melih Önal'ı annesinden alarak kurulan hamağa koydu ve salladı.

Özçimen, vatandaşların şenliklere yoğun ilgi göstermesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Hıdırellez günlerinin yüzyıllardır kutlandığını aktaran Özçimen, "Yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımız, huzurevlerindeki yaşlılarımız, üniversitemizdeki öğrencilerimiz, ailelerimiz buradalar. Ben de onlarla bu ortamda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Özçelik, şenliklerin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını bildirdi. Yoğun geçen anayasa görüşmelerinin stresini atmaya çalıştığını dile getiren Özçelik, "Burdur Belediyesi'nin geçen yıllarda başlattığı hıdırellez şenlikleri halk tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Tabi ben de özellikle anayasa görüşmelerinden sonra yorgun olsam da böyle güzel bir günde halkımızla birlikte stres atıyorum." diye konuştu.

Akkaya ise, Burdur'da yaklaşık 30 yıl boyunca unutulan bu şenlikleri 7 yıl önce tekrar başlattıklarını söyledi. Şenlikleri halk plajında yaparak göl ile vatandaşları daha fazla buluşturmak istediklerinin altını çizen Akkaya, 7'den 70'e herkesin gelmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti.