Kurtulmuş'tan İHH'ya destek ziyareti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Batı Şeria Temsilcisi, İsrail tarafından gözaltına alınan İHH İnsani Yardım Vakfı'na des

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Batı Şeria Temsilcisi, İsrail tarafından gözaltına alınan İHH İnsani Yardım Vakfı'na destek ziyaretinde bulundu. İHH'nın Fatih'teki genel merkezinde İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile bir basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını belirterek, "İsrail uluslararası bir kriz çıkmasını istemiyorsa Şahin'i en kısa sürede serbest bıraksın." dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İHH Genel merkezini ziyaret etti. İHH Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin'in İsrail'de göz altına alınması nedeniyle destek ziyaretinde bulunduğunu belirten Kurtulmuş, İsrail bu çabaları ile Filistin halkına uygulanan ambargoyu delmek için insanı yardımda bulunanlara gözdağı vermeye çalışıyor." Dedi. İsrail'in uluslararası hukukun tam tersine hareket ettiğini vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu: "Bu olay, Filistin halkına yapılan insani yardım çabasını gözaltına almaktır. İsrail, İzzet Şahin'i gözaltına almakla ilgili uluslar arası kamuoyunu tatmin edecek net bir açıklama yapmamıştır. İsrail mahkemelerinden beklediğimiz bu süreci uzatıp uluslar arası bir krize yol açmamalarıdır. İsrail'in yaptığı siyasi bir manevradır. İsrail, Filistin halkı üzerindeki ambargonun kaldırılması için Mayıs ayında yola çıkacak gemileri engellemek çabasındadır. Bir devlet masum insanların hayatını kullanarak siyasi manevra yapamaz. Bu olay sadece bir kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili değildir. İsrail, bütün Türkiye halkına ve dünya kamuoyuna gözdağı vermek istiyor. İsrail, uluslararası hiçbir hukuk kuralına uymuyor. Bölgede despot, korsan bir devlet gibi hareket ediyor." dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail, son zamanlarda Türkiye'ye karşı uluslar arası nezaket kurallarına aykırı eylemlerin içerisine girmiştir. Türkiye, İsrail'in bu politikasına net bir tavır koymalı. Şahin'in serbest bırakılması için Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bizzat devreye girmesi en doğru olandır. Türkiye, İsrail'in OECD üyeliğine ret oyu kullanmalı. Bütün resmi kurumlar İsrail'e karşı tavır almalı. Yoksa İsrail, hiçbir şekilde geri adım atmaz." dedi. Kurtulmuş, İzzet Şahin'in eşi Kadriye Şahin'e, bütün yakınlarına ve İHH'ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise, "İsrail, İbrani üniversitesinde öğrenci olan İzzet Şahin'i gözaltına aldı. Bu Türkiye'ye gelen İsrailli öğrencilerin güvenlik gerekçesiyle gözaltına alınmasına sebep olabilir. Böyle bir durum ortaya çıktı" dedi. Kadriye Şahin ise üç çocuğuyla birlikte endişeli bir şekilde eşinin serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Kocası İsrail'de gözaltında tutulan Kadriye Şahin ise çok tedirgin olduklarını belirterek, herkesin kendilerine sahip çıkmalarını ve seslerini dünyaya duyurmalarını istedi.