Karikatürist Küçük Mezarı Başında Anıldı

Marmaris'i dünyaya açılan bir pencere olarak kabuğunu açmış midyenin içindeki inciye benzeten ünlü karikatürist Lütfi Küçük, mezarı başında anıldı.

Marmaris Belediyesi, 2001 yılında hayatını kaybeden Lütfi Küçük anısına Merkez Camii'nde anma töreni düzenledi. Törene Küçük'ün dostlarının yanı sıra eşi Sema Küçük, oğlu Burkay Küçük, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ve Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım katıldı. Mezarı başında toplanan sevenlerine hitaben konuşma yapan Rehber ve Yazar Erol Uysal, Karikatürist Küçük'ün Marmaris'in tanıtımında sağladığı ve marka olmasında ki emeğinden bahsetti. Ayrıca Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Kamil Öner'de, üzerinde sanatçının Marmaris'i anlatan karikatürünün bulunduğu plaketi eşi Sema Küçük'e verdi.
2001 yılında geçirdiği amansız hastalığa dayanamayarak vefat eden ünlü Karikatürist Lütfi Küçük'ü sevenleri ölümünün 9 uncu yıldönümünde yalnız bırakmadı. Marmaris Şehir Mezarlığı'ndaki kabrinin etrafında toplanan sevenleri, O'nu bir kez daha sevgi ve saygıyla andılar. Lütfi Küçük hakkında kısa bir konuşma yapan arkadaşı Erol Uysal, bir anısından bahsederken şunları söyledi: "Lütfi Küçük, Marmaris adını dünyaya taşıyan çok değerli bir insandı. Bundan tam 14 yıl önce bir akşam sahilde dolaşırken bizi standına davet ederek portremizi çizdi. Bu portrede, Turizm ve Önce Marmaris sloganları yer alıyordu. Bu çizgiler kendisinin bir Marmaris sevdalısı olduğunu göstermeye yeter kanıtlardan birisidir. Lütfi Küçük ödül kazanan eseriyle değil, muhatap olduğu yerli ve yabancı kişilerle çok iyi iletişim kuran bir insan, usta ir sanatçıydı. Marmaris'e katkısı büyük bir simge kişiydi"
Sevenlerinin ve dostlarının bu günde O'nu yalnız bırakmamasından duyduğu gururu dile getiren oğlu Burkay Küçük, "Derin bir acı çekiyorum. Ama aynı zamanda mutluluk taşıyorum. Babam unutulmaz bir şahsiyetti. Eserleri sadece ailesine değil, Marmaris ve Türkiye'ye mirastır" dedi.
Ünlü Karikatürist Lütfi Küçük, 1963 yılında Sofya'da yapılan portre karikatür yarışmasında ve 1980 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin imzalanmasının 30 uncu yıldönümünde Fransa'da birincilik kazanmıştır. Avrupa Turizm Birliği'nin 1983 yılında Paris'te düzenlediği yarışmada örgüte üye 46 ülkeden 139 sanatçı arasında birinci seçilirken, Marmaris'i dünyaya açılan bir pencere olarak kabuğunu açmış midye içindeki inciye benzetti. Marmaris Belediyesi tarafından Fahri Hemşerilik Beratı verilen sanatçının "Dünyanın incisi Marmaris" eserinden esinlenerek anısını yaşatmak için kentin girişine küre içindeki inci anıtı dikilmiştir. Milli Piyango İdaresi'de 9 Haziran 1986 tarihli biletlere sanatçının birincilik ödülünü kazandığı "Dünyanın incisi Marmaris" adlı yapıtını koyarak jest yapmıştı.