İngiltere'de oy sayımı devam ediyor: Muhafazakârlar önde

İngiltere'den dün gerçekleşen tarihi seçimlerin ardından oyların sayımı hala devam ediyor. Kesin sonuçların sabah yerel saatle 09:00 civarında açıklan

İngiltere'den dün gerçekleşen tarihi seçimlerin ardından oyların sayımı hala devam ediyor. Kesin sonuçların sabah yerel saatle 09:00 civarında açıklanması bekleniyor.

Oy verme işleminin bitmesinin ardından oy sayımına geçildi. Şu ana kadar yapılan sayımda Muhafazakâr Parti'nin İşçi Partisi'nin önünde gittiği belirtiliyor. Bugün oy kullanan vatandaşlar üzerinde yapılan bir anket araştırmasına göre, muhafazakârlar seçimde 305 sandalye kazanak. Ancak bu rakam, tek başına iktidar olmaya yetmiyor.

İngiltere'de bir partinin hükümeti tek başına kurabilmesi için en az 326 sandalyeye sahip olması gerekiyor. Bu durumda seçimde en fazla oyu alması beklenen muhafazakârlar, İşçi Partisi ya da Liberal Demokrat Parti ile koalisyon kurmak zorunda kalacak.

Anketlerde önemli bir çıkış yakaladığı gözlenen Liberal Demokrat Partisi'nin ise şu ana kadar çıkan sonuçlara göre oylarında önemli bir artış sağlayamadığı dikkat çekti.

Tarihi olarak görülen seçimlere katılım da yine rekor düzeydeydi. Seçimlere katılımın yüzde 80 olduğu belirtiliyor. Ülke genelinde bazı bölgelerde oy kullanmak için uzun kuyrukların oluşması dikkat çekti. Bazı seçmenler ise sandıkların kapanması nedeniyle oylarını kullanamadı. Bu da vatandaşların tepkisine neden oldu.