Balyoz'un adı var 'kuvvetli delil' yok

1. Ordu bünyesinde darbeye zemin hazırlamak için hazırlandığı öne sürülen, 'Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf ve Sakal' planlarını inceleyen askeri bilirkişi, bunların gerçek olmadığı yönünde  kuvvetli deliller bulunduğunu bildirdi



1. Ordu bünyesinde darbeye zemin hazırlamak için hazırlandığı öne sürülen, 'Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf ve Sakal' planlarını inceleyen askeri bilirkişi, bunların gerçek olmadığı yönünde  kuvvetli deliller bulunduğunu bildirdi


Türkiye'yi ayağa kaldıran 'Balyoz Darbe Planı' iddiasıyla ilgili dün şok bir gelişme yaşandı. Askeri bilirkişi, İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda 2003 yılında hazırlandığı öne sürülen söz konusu planın gerçek olmadığına dair deliller bulunduğunu savundu.

Taraf Gazetesi'nde yayınlanmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilen 'Balyoz Harekat Planı, Oraj Planı, Suga Harekat Planı, Çarşaf Eylem Planı ve Sakal Eylem Planı' ile ilgili CD ve DVD'ler, incelenmek üzere önce TÜBİTAK'a gönderilmişti.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından TÜBİTAK'tan istenen DVD ve CD'ler, bilirkişi olarak Mu. Albay Yavuz Fildiş başkanlığındaki heyet tarafından detaylı analiz edildi. Askeri bilirkişi, raporunu, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.


Raporda elde edilen bulgular şöyle sıralandı:
DİGİTAL İMZA KULLANILMAMIŞ
Bir belgenin hukuksal olarak inkar edilemeyecek şekilde gerçek olabilmesi için nitelikli sertifikaya sahip digital imza bulunması gerekir. İnceleme yapılan CD ve DVD'lerdeki belgelerin hiç birinin digital imza ile imzalanmamış olması ve 1. Ordu Komutanlığı bilgisayarlarında yapılan incelemelerde karşılıklarının bulunamamış olması nedeniyle, belgelerin bilimsel olarak gerçekliğinin kanıtlanması mümkün değildir.


SAHTECİLİK İHTİMALİ YÜKSEK
TÜBİTAK raporunda, 11 ve 17 nolu CD'ler içerisinde yer alan ve iddia edilen 'Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf, Sakal' planlarının gerçek olmadığı yönünde gerek teknik ve gerekse askeri yazım usül ve yöntemleri açısından kuvvetli deliller bulunduğu kanaatine varılmıştır.
11 ve 17 nolu CD'lerin diğer tüm CD'lerden ayrı olarak, gece yarısına doğru birer gün ara ile hemen aynı saatlerde oluşturulmuş olması dikkat çekicidir.
Bu CD'lerin oluşturulmasında  bilgisayarın sistem tarihi ile oynanmış ve sahtecilik yapılmış olma ihtimali yüksektir.
Farklı markadaki 16 nolu CD ise  plan seminerinden yaklaşık 7 ay sonra oluşturulmuştur ve içeriğinde plan semineri ve planlar ile ilgili olmayan belgeler bulunmaktadır.


KULLANICI ADLARI KURAL DIŞI
TSK'da çok gizli belgeler, kızaklı sabit diskleri olan, hiç bir ağa bağlı olmayan bağımsız bilgisayarlarda işlenmektedir. Kullanıcı isimleri arada boşluk olmaksızın  çalışma yerini veya kullanıcıyı tanımlayacak şekilde verilir.
Söz konusu CD'lerde ise bilinen uygulamaların dışında ad ve soyadlar açık olarak arada boşluk bırakılarak yazılmıştır.

E. ORG. ÇETİN DOĞAN TUTUKLANMIŞTI
Taraf Gazetesi'nde 'Fatih Camii Bombalanacaktı' başlığı ile yayınlanan haber üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Operasyonlarda eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu emekli ve muvazzaf subaylar tutuklanmıştı.

İSTİHBARAT SERVİSİ


Akşam