Sü'de Ulusal İnovasyon Zirvesi 2010

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Yenilikçi Fikirler Topluluğu tarafından Ulusal İnovasyon Zirvesi 2010 konferansı düzenlendi.

Üç gün sürecek ve sanat ve iş dünyasından önemli isimlerin konuk olarak katılacağı konferansın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ziya Altunyaldız, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, sayıları 81'e çıkan öğrenci topluluklarının güzel etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Üniversitede spordan bilime, sanattan kültüre kadar yılda ortalama 320 civarında önemli etkinlik gerçekleştiriliyor. İnovasyon Zirvesi de bunların en önemlileri arasında. Çünkü inovasyon yani yenilikçilik, içinde bulunduğumuz dünyanın vazgeçilmez unsurları arasındadır. Artık inovasyonu benimsemeyen kurum ve kuruluşların başarılı olma şansları yok denecek kadar az. Biz de üniversite olarak 'Değişen ve Değiştiren Üniversite' sloganıyla hareket ederek her alanda bir gelişim ve değişim stratejisi yürütüyoruz. Öğrencilerimiz ve topluluklarımız da bunun en önemli parçası" dedi.
Öğrenci topluluklarının yaptığı faaliyetleri gururla takip ettiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Onlar, gerçekleştirdikleri bu etkinliklerle Konya'nın da sosyal ve kültürel hayatına zenginlik katıyorlar. Bir Anadolu şehrinde yıl boyunca görebileceğiniz sayıda önemli ve etkin konuğu, Selçuk Üniversitesi'nde bir programda görebiliyorsunuz. Üniversite görülüyor ki değişimi ve gelişimi yakalamış. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki bu değişimi yakalayamayan kurumlar, ülkeler, toplumlar ve şehirler kaybolmaya mahkumdur. Konya da bu değişim ve gelişim sürecinin dışında kalmamaya kararlı" şeklinde konuştu.
Yenilikçilerin tarih boyunca hep zorluklarla karşılaştığını belirten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ise, "Öğrendiğimiz her şeyi, bilgi ve fikirleri yeniden sorgulamalıyız. Öğrenci, hocasını geçmeye çalışmalı ki ülke olarak bir yere varabilelim" dedi.
Son olarak kürsüye çıkan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, her jenerasyonun çağı kendi gözünden gördüğünü belirterek, "Dünya artık eskiye göre çok daha hızlı değişip, gelişiyor. Bu durum bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Yenilikçi Fikirler Topluluğu'nun tanıtım filmi gösterildi. Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ise gerçekleştirdiği gösteri ile zirveye renk kattı.