En Güzel Kur'an-ı Kerim okuyabilmek için yarıştılar

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından Kız Kura'n Kursu öğrencileri arasında en iyi Kuran okuma yarışması düzenlendi. Sarıkaya Düğün Salonu'ndak

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından Kız Kura'n Kursu öğrencileri arasında en iyi Kuran okuma yarışması düzenlendi. Sarıkaya Düğün Salonu'ndaki yarışma programına ilçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, ilçe ve köy Kız Kura'n Kursları öğrencileri ile aileleri katıldı.

Sarıkaya İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, yarışma öncesi yaptığı konuşmada Kur'an kursları arasındaki yarışmaların güzelliğinin bu kurslara olan ilgiyi artırdığını belirterek, "Kur'an kurslarına gidecek çocuklarımız bu yarışmalarla hem güzel okumak için çaba ve gayret sarf edecek, hem de diğer öğrencilere örnek olacak." dedi.

Bu yılki Kur'an kurslarına köy ve kasabalardan yoğun bir talebin geldiğini ifade eden Eroğlu, "İki köyümüzde Kur'an kursu açtık. Önümüzdeki yıl 14 olan kuran kursu sayımızı 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılı Kur'an yılı ilan etti. Bu nedenle bize düşen Kur'an'ı iyi okumak anlamak ve Kur'an ahlakına göre yaşamaya çalışmaktır." diye konuştu.

En iyi Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında, Beştepe Kura'n kursundan Kübra Bulut birinci, Kayapınar Kur'an kursundan Nilüfer Kaya ikinci, Osmangazi Kur'an kursundan Eda Kaya da üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Kübra Bulut 17 Mayıs 2010'da Yozgat'ta yapılacak en iyi Kura'n okuma yarışmasında Sarıkaya'yı temsil edecek.