Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'ten Dagc'ye Ziyaret

Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, DAGC eski başkanı Durdemir Bilirdönmez, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette, Erzurum gündemiyle ilgili konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
DAGC Başkanı Özsoy, basının kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirebilmesi için, bilgi akışının da ilk ağızdan olması gerektiğini belirterek, bu konuda Emniyet Basın Bürosu'nun daha faal olarak işlevini yürütmesi gerektiğini söyledi. Basının görevini yaparken, en çok ihtiyaç duyduğunu konunun, sağlıklı bilgi alması olduğunu bildiren Özsoy, bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün gereken kolaylığı sağlayacağına inandığını söyledi.
Emniyet Müdürü İbrahim Çelik de basının önemine işaret ederek, bu konuda gerekli çalışmayı yapacağını bildirdi.
Emniyet Müdürü Çelik, göreve gelişinden itibaren şehirde huzur ortamının devamını, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak için bir takım çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Erzurum il genelinde 2 bin polis memurunun görev yaptığını, bunun yeterli olmadığını kaydeden Çelik, artık sokakta daha çok sayıda ekip bulunduğunu ve huzur timlerinin görev yaptığını, bunun suç ve suçlunun önlenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Toplum Destekli Polislik uygulamasının daha geniş kitlelere yayılması bakımından da çalışmalar yapıldığı bilgisini veren Çelik, sokaktaki ekip sayısının artırılmasından, hizmet araçlarının yenilenmesine, yeni polis merkezleri ihdas edilmesinden, nezarethanelerin rehabilitasyonu, duşundan temiz battaniye çarşafına varıncaya kadar yeniden donanımı, yeni birimler kurulmasına kadar birçok çalışmayı 2 aylık sürede başardıklarını söyledi.
Polisin şehirdeki huzur ortamı, vatandaşın mal ve can emniyetinin sağlanması için var olduğunu ve kendilerinin de Erzurum'daki görev sürelerinin sonuna kadar canla-başla çalışacaklarını anlatan Çelik, bu konuda polis kadar basın mensupları ve bu şehirde yaşayan herkese görevler düştüğünü hatırlattı. Her şehirde olabildiği gibi Erzurum'da da iyi ve güzel şeylerin yanında, kötü olayların da yaşanabildiğine vurgu yapan Emniyet Müdürü Çelik, basın mensuplarının iyi şeyleri , örnek olabilecek konuları daha çok ön plana çıkarması gerektiğini bildirdi. Şehirde yaşanan bıçaklı olaylar ve kavga olaylarının artık son bulması gerektiğine de dikkat çeken Çelik, bu konuda basın mensuplarının da içerisinde olacağı bir organizasyon ile konuya artık bir son verilmesi gerektiğini, ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Şehre gelişinden itibaren en çok dikkatini çeken konunun bu olduğunu bildiren Çelik, konunun çözümü için üniversitedeki akademik yöneticiler başta olmak üzere bir çok kişiyle görüştüğünü anlattı.
Emniyet Müdürü Çelik, göreve geldiğinden beri 2 aylık sürede 600 kilogram uyuşturucu 130 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği bilgisini verdi.