Sanatçı Müjde Ar, eğitimciye hakaretten 11 ay hapis cezası aldı

Sanatçı Müjde Ar, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a televizyon programında hakaret ettiği için 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. M

Sanatçı Müjde Ar, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a televizyon programında hakaret ettiği için 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanatçının sabıkasının olmadığından cezasını 5 yıl süreyle erteledi. Denetimli serbestlik kapsamında kontrolde tutulacak olan Müjde Ar, 5 yıl içinde aynı suç işlemesi durumunda söz konusu hapis cezasını da çekecek.

3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ın avukatı Hamza Özçifci ve Müjde Ar'ın avukatı Göktürk Vural hazır bulundu. Ceylan'ın avukatı Özçiftçi, sanık Müjde Ar'ın müvekkili için söylediklerinin eleştiri sınırlarını aşarak hakarete ulaştığını, kişilik haklarının rencide edildiğini vurguladı. Avukat Özçifci, "Müvekkilimin medyada, toplumda adı sübyancı, tarlacı müdüre çıkmıştır. Ar'ın yaptıkları kabul edilemez, gereken ceza verilsin." diye konuştu. Sanık Ar'ın avukatı Göktürk Vural, müvekkili hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Dosyayı inceleyen ve araştırılacak başka konu olmadığı kanaatine varan Mahkeme Hakimi Murat Karahisar, Müjde Ar Karakaş'a kamu görevlisine hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanatçının sabıkasının olmadığından cezasını 5 yıl süreyle erteledi. Denetimli serbestlik kapsamında kontrolde tutulacak olan Müjde Ar, 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda söz konusu hapis cezasını da çekecek.

MÜDÜR KARARA SEVİNDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, duruşmaya katılmadığını, davanın sonucunu avukatı Hamza Özçifci'den öğrendiğini ve kararı sevindirici bulduğunu söyledi. Kimsenin kimseyi ne olursa olsun kötü söz söyleyemeyeceğini, küfredemeyeceğinin mahkeme kararıyla tescillendiğini belirten Ceylan, " Adalet yerini buldu. Kararı çok sevindim. Adalet tecelli etmiştir." dedi.

Ceylan'ın avukatı Hamza Özçifci ise bir yıldır süren davanın adaletin tecellisi ile son bulduğunu ve kararın hukuk adına sevindirici olduğunu kaydetti. Avukat Özçifci, "Ar'ın söylediklerinin tasvip edilir bir yanı yok. Bu dava için büyük mücadele verdik. Yargı müvekkilimi haklı buldu ve sanığa gereken cezayı verdi. Adaletin kimseye karşı ayrımcılık yapmadığını böylelikle gördük. Karar hepimizi sevindirdi." ifadesini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, geçen yıl okul araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürlerin yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figür ve resimlerinin kullanılması için çalışmalar yapmıştı. Ceylan, öğrencilerin araç ve gereçleri ile çantalarında Barbie yerine Keloğlan, Örümcek Adam yerine Yunus Emre kullanılacağını kaydetmiş ve bunlarla ilgili yapılan ürünleri çocuklara dağıtmış ve bu çalışmalar ilgi görmüştü. Sanatçı Müjde Ar Karakaş ise NTV'deki ''Haydi Gel Bizimle Ol'' adlı programda Ceylan'ı kastederek, ''Bunun adı sübyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu Milli Eğitim müdürleri?'' ifadesini kullanmıştı.

Ceylan, avukatı Hamza Özçifci aracılığıyla Ar hakkında, suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Müjde Ar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125/1–2-3a, 53/1–2 maddeleri gereğince Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesinde 2 yıl hapis istemiyle dava açmıştı.