İsrail Askerleri Yardım Gemisine Saldırdı

İsrail komandoları, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenledi

  İsrail komandoları , ' Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım ' kampanyası kapsamında Kıbrıs ' ın güneyinden Gazze ' ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenledi . İsrail , operasyonda 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı .
İsrail sularına 70 mil açıkta gerçekleşen saldırıda askerler helikopterlerden gemilere indirme yaptı ve silah kullandı .
İsrail televizyonları , yaralananların Aşkelon ' daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken , operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu belirtti .
Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ' ' Mavi Marmara ' ' gemisiyle bağlantı kurulabilirken , şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor .
Gazze ' ye giden yardım filosundaki 6 gemiden 3 ' ünde insani yardım malzemesi , 3 ' ünde ise çeşitli ülkelerden yaklaşık 700 insani yardım gönüllüsü bulunuyor . Yardım gönüllüleri arasında 1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Kuzey İrlandalı Mairead Corrigan Maguire , yaşlı bir soykırım tanığı , Avrupa ülkelerinden milletvekilleri ve gazeteciler de yer alıyor .