Diyarbakır'da Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı Tanıtım Toplantısı

Diyarbakır'da Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) tanıtım toplantısı önceki gün geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda YSÖP öğrencilerinin hazırlamış oldukları eğlenceler ile yapılan etkinlik programına Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür yardımcısı Ahmet Murat, Diyarbakır Vali Vekili Suat Seyitoğlu, Yenişehir Kaymakamı Adem Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, Milli Eğitim Şube Müdürü Faysal Yaşa, ilçe milli eğitim müdürleri, Hantepe Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri, okul müdürleri, öğretmenler, YSÖP kapsamında eğitim gören öğrenciler, veliler ve kalabalık bir
davetli topluluğu katıldı.
Programda bir konuşma yapan İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Murat, YSÖP hakkında bilgi vererek, 2009-2010 eğitim-öğretim sezonunda yapılan çalışmalara ilişkin şu açıklamaları yaptı:
"Yetiştirici sınıf uygulamalarının amacı, zorunlu eğitim çağı kapsamında olup, öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış olan 10-14 yaş grubundaki çocukların eğitimlerini akranları ile birlikte devam edebilecekleri yeterlilikleri kazandırıp, ilköğretime kayıt ve devamlarını sağlamaktır. Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı'nın (YSÖP), Okula hiç kayıt yaptırmamış çocuklarımız, okulda kaydı bulunmakla beraber devamsız durumda olan öğrencilerimiz ve yaşıtlarından en az üç sınıf geride olan
öğrencilerimiz, hedef kitlemiz arasındadır"
Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ise şunları söyledi:
"İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim-öğretim alanında başlattığımız çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyor. Bu kapsamda 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde YSÖP için özel bir birim oluşturduk. Bu birim bünyesinde alt kurullar oluşturarak, ilimize bağlı bütün ilçelerde YSÖP'ten sorumlu birer ilçe danışmanı görevlendirdik. Bütün ilköğretim okullarımızda devamsız ve kayıtsız çocukların okullaşması amacıyla tespit ve ikna komisyonları oluşturarak, ilköğretim
okullarımızdaki kayıtsız ve devamsız öğrencilerin okula gelmeme nedenleri tespit edildi. Bu veriler, e-okula işlendi. İlköğretim okullarımızdaki en az 3 yıl gerideki öğrenci bilgileri çıkarıldı. Bunların hangi programları alıp hangi sınıfa aktarılacakları tespit edilerek, sınıflarına uyum sağlayan çocuklar, daha sonra bu kapsamdan çıkarıldı. YSÖP sınıflarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 40 öğrenci için İstanbul gezisi düzenlendi. Okula kazandırılan çocuklara giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı."
Daha sonra Vali Vekili Suat Seyitoğlu, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bütün olanaklarımızı seferber etmiş durumdayız. Yarınlarımızın güvencesi olan biricik çocuklarımızın eğitim-öğretimlerini en iyi şekilde tamamlayabilmeleri için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Onların en iyi şekilde okuyarak, memleketimize milletimize faydalı birer bireyler olarak yetişmeleri en büyük hedefimizdir. Okullaşmamış tek bir öğrenci kalmayıncaya kadar yollardayız sloganı ile bu çalışma sürecek" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından hazırlanan skeçler ve gösteriler sunuldu. İstiklal Marşınının okunmasını müteakiben yapılan bayrak gösterisi ayakta alkışlanırken, öğrencilerin resim sergisi büyük ilgi gördü. Müzik dinletisi ve sergilenen oyunların ardından etkinlik sona erdi.