Yerel Akdeniz TV'ye yapılan saldırı kınandı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Adana'da yayın yapan Yerel Akdeniz TV'ye yapılan saldırıyı kınadı. Pazar günü akşam saatlerinde 4

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Adana'da yayın yapan Yerel Akdeniz TV'ye yapılan saldırıyı kınadı. Pazar günü akşam saatlerinde 4 yıl önce yayınlandığı ileri sürülen kamera şakasının yeniden yayınlandığı iddiasıyla 3 kişinin saldırısına uğrayan montaj görevlisi Öner Turus sağ bacağından bıçaklanmıştı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan ÇGC Yönetim Kurulu, şu görüşlere yer verdi:" Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İnsanlar haklarını yasal yollardan aramaları gerekir. Bu şekilde TV binalarının basılması şehir eşkiyalığına girer. Akdeniz TV yetkilileri, 4 Yıl önce yayınlandığı ileri sürülen kamera şakasının görüntülerinin televizyon binasında bile bulunmadığı ve tekrar yayınlanmasının mümkün olmadığını belirtiyor. 3 kişinin TV stüdyosunu basması, asla kabul edilemez."

Halkın haber almasını sağlayan yayın kuruluşlarına bu tür saldırıların hangi gerekçeyle olursa olsun asla kabul edilemeyeceği vurgulayan açıklamada, "Şehir eşkıyaları da bu tür baskınlarla basını yıldıramaz. Akdeniz TV stüdyosunu basanları şiddetle kınıyor, bu olayın varsa perde arkasının polis tarafından aydınlatılmasını ve suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını bekliyoruz." denildi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de Akdeniz Tv'nin teknik personeline yönelik televizyon binasında yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı. Öztürk, "Gerekçesi ne olursa olsun bir basın mensubuna yapılan böylesi bir saldırının izahı mümkün değildir. Saldırıda yaralanan montaj sorumlusu Öner Turus arkadaşımız başta olmak üzere tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."şeklinde konuştu. Basın mensuplarının çok güç koşullar altında görev yaptıklarını ifade eden Öztürk, "Her kademeden basın emekçilerine bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Saldırganları en kısa sürede yakalayan emniyet güçlerimize de görevlerini yerine getirmede gösterdikleri bu hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.