Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da 5 yıldızlı otel inşa ettiriyor

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak tanınan Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da inşa edilecek olan 5 yıldızlı Caprice Gold O

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak tanınan Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da inşa edilecek olan 5 yıldızlı Caprice Gold Oteli'nin temelinin atılma törenine katıldı. Akgündüz, daha kazık bile çakılmadan bin 557 daireden 15 günlük devre mülkler halinde bin 553'ünün satıldığını belirterek, 33 milyon TL'nin üzerinde gelir elde edildiğini ve 2 yıl sonra projenin tamamlanacağını söyledi. Üretimi yılan hikâyesine dönen 'İmza' marka otomobil projesine de değinen Akgündüz, "Üç yıl sonra aracın üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz." dedi.

"Türkiye'nin en büyük şehir oteline" imza atmak için kollarını sıvayan Fadıl Akgündüz, Fatih'in İstanbul'u fethettiği 29 Mayıs günü, Bayrampaşa Belediyesi'nden Forum İstanbul ile eski Bayrampaşa Cezaevi arasında kalan 26 bin metrekarelik araziyi 49 yıllığına kiraladı. Beş yıldızlı otel için temel atma töreni yapıldı.

Törene; AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti Şırnak Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Siirt Jet-Paspor Başkan Vekili eski futbolcu Alpay Özalan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fadıl Akgündüz, açılış öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Medyada uzun süredir görünmediğini kabul eden Akgündüz, ortalıkta gözükmemesine rağmen proje üretimini durdurmaya ara vermediğini ifade etti.

Kendisinin "proje insanı" olduğunu vurgulayan Akgündüz, "Otel kompleksi geliştirmek yaklaşık 5 yıl sürdü. Dünyada yeni bir otel zinciri, otel ve resort karışımı bir proje tasarladık ve hayata geçirdik. Bu otel Caprice'in ikinci halkası; ancak bu tip otel şehirde inşa edilen ilk otel olacak." dedi.

"YAPIMI TAMAMLANMADAN BİN 553 DEVRENİN SATIŞI YAPILDI"

Otelin odalarının 15'er günlük tapular halinde yatırımcıya sunulacağını dile getiren Akgündüz, "Yatırımcıya devre mülk tapusu vereceğiz. Ancak devre mülk işletmesi değil. Devre mülklerdeki gibi aidat yok. Herhangi bir masraf söz konusu değil. Bu proje gayrimenkul yatırımı olarak yeni bir ürün." ifadelerini kullandı.

Projenin ortalama 250 milyon euro maliyetinin bulunduğunu belirten Akgündüz, "Proje tamamlandıktan sonra yapı, piyasa değeri 1,5 milyar euroya yükselecek. Bu değer üzerinden mülkler satılacak. Ancak şu anda promosyon fiyatından satışı gerçekleştiriliyor. Mülklerin satışı 7 aydır sürüyor. Herhangi bir reklam çalışması yapılmadan bin 553 devrenin satışı yapıldı. Bu satışla 33 milyonun üzerinde gelir elde edildi. Satışlar hızla devam ediyor. İnşaatın finansmanı şirketin öz kaynakları ve devre mülklerden kazanılacak gelirle tahsil edilecek." diye konuştu.

Akgündüz, bu projeyle eleştirilere de cevap verildiğini belitti.

'İMZA' OTOMOBİLİ 3 YILA YOLLARDA

Yapımı yılan hikâyesine dönen 'İmza' marka otomobiliyle ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akgündüz, "İmza projesi şu anda bitmiş bir proje. Proje zaten üretim aşamasında iken durdurulmuş bir projeydi. O projeyi tekrar hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 'İmza' otomobilinin üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz. Zaten bu projenin hazırlık safhası tamamlandı. Sadece üretim ile ilgili bir hazırlık var. Türkiye'deki fabrika inşaatı yürürken, belki ilk etapta üretimi Avrupa'da başlatabiliriz." diye konuştu.

Otomobilin nasıl olacağı ile ilgili soruya ise Akgündüz, "Otomobil benzinli ve dizel iki farklı cinste olacak. Hatta hibrid teknolojili motor bile yapabiliriz. Önemli olan pazarın marka değeri. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Halen 400 milyon Türk dünyası bizim İmza otomobilini çıkarmamızı merakla bekliyor." diye konuştu.

"Fabrika kurulması halinde tesis nerede kurulacak?" sorusuna ise Akgündüz, "Bizim eski programımız değişmedi. Siirt, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da fabrikaları kuracağız. İmza projesi toplam 264 bin kişinin istihdamını kapsıyor. Allah'ın izniyle yüreğimizdeki güçten hiçbir şey kaybetmedik. Şu anda bize isnat edilen suçların söz konusu olmadığı ortada. Bu ülke bizden hizmet bekliyor." dedi.

"260 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ"

"Başbakanın emirleri doğrultusunda sadece 8 binleri değil, 80 binleri, 800 binleri iş sahibi yapmak için yola çıktıklarını" anlatan Akgündüz, "Bundan sonra umarım beni daha çok kürsülerde görme imkânı olur. O kadar çok tozlu raflarda projemiz var ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulacak İmza otomobil fabrikasının çalışmalarını da son hızla bitiririz. Sayın Başbakanımıza da müjde! 260 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak proje de yolda geliyor." ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de, inşa edilecek otelin Bayrampaşa'ya büyük katkıda bulunacağını belirterek, Akgündüz'e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.