Hoca Ahmet Yesevi Camii, Ramazan'da ibadete açılacak
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin Ramazan ayı içerisinde ibadete açılabilmesi için belediye olarak her türlü imkan
2003 yılında temeli atılan Hoca Ahmet Yesevi Camii inşaatında İl Müftüsü Mustafa Balık ile incelemelerde bulunan Başkan Yaşar Bahçeci, caminin Ramazan ayında ibadete açılması için imkanları seferber ettiklerini açıkladı. Büyük bölümü hayırsever vatandaşların desteği ile tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii için hayırsever vatandaşların da destek vermesi gerektiğini vurgulayan Bahçeci şunları söyledi: "Hoca Ahmet Yesevi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımına başlanan ve inşaatı Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Hoca Ahmet Yesevi Camii inşaatı devam ediyor. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın da desteği sürecek. İnşaatı devam eden bu cami, sadece bir cami olarak görülmemeli. Camimiz aynı zamanda Selçuklu mimarisi ile bezeli bir külliye niteliğinde. Caminin tamamlanması ile birlikte Kırşehir'in adı burası ile anılacak. Ankara'da Kocatepe Camii nasıl Ankara ile bütünleşmiş ise burası da Kırşehir ismi ile bütünleşecek."
Hoca Ahmet Yesevi Camii hakkında bilgiler veren Müftü Balık ise; ''Caminin bir adet minaresi bulunuyor. Selçuklu mimarisi tarzının ön planda olduğu camide 60 kişinin ibadet yapabileceği 4 ayrı revah ile yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği 1 adet kubbe bulunuyor. Kubbe ve revahların dışında yine caminin teras kısımları dâhil olmak üzere yaklaşık 8 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Bu aynı zamanda Kırşehir için bir rekor. Bu kadar büyüklükte bir cami daha önce inşa edilmedi." dedi.
