Faili meçhul davasının tanığı Binzet: Mastafa Aydın'ın öldürülmesinde Hogir de yer aldı

Albay Cemal Temizöz'ün 9 kez müebbetle yargılandığı Diyarbakır 6 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki faili meçhuller davasında bugün önemli gelişme daha yaşand

Albay Cemal Temizöz'ün 9 kez müebbetle yargılandığı Diyarbakır 6 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki faili meçhuller davasında bugün önemli gelişme daha yaşandı. Davanın tanığı Mehmet Nuri Binzet ilk kez verdiği ifadesinde önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın ifadesinde bahsettiği ve bir komutanın odasında gördüğünü belirttiği Hogir'i anlatan tanık Binzet, faili meçhul cinayete kurban giden Mustafa Aydın olayında da Hogir yer aldığını söyledi. Hogir' terör örgütünün Cizre bölgesindeki sorumlusu olarak tanındığını ancak devlet ile birlikte çalıştığını anlatan Binzet, 'Hogir' bölgede çok sayıda saldırıda rol aldığını kaydetti.

Binzet, "O dönemde ağabeyim Kamil Atağ terör örgütü içinde mücadele eden Hogir ve Dr. Baran ile görüşüyordu. Hogir isminin gerçek mi sahte mi bilmiyorum. Hogir Cizre'den talimat alarak iki çobanı öldürecekti. Çobanlardan birinin yaşı küçük olduğu için bıraktı diğerini öldürdü. Karınca yuvası üzerinde işkence çektirildikten sonra öldürülen Mustafa Aydın olayında Hogir de vardı. Ama hiçbir zaman yargılanmadı. Hogir'in örgüt içinde, dağ kadrosunda devlet adına çalıştığını biliyordum." diye konuştu.

Eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atağ ise Hogir için mahkemede şunları söylemişti: "Bir gün BOTAŞ karakoluna tanışıklığım olan Şentürk binbaşının yanına gittim Odasında subay kıyafetli biri vardı Beni tanıştırdı, 'Bu Kadir yüzbaşı, yardımcım' dedi Yaklaşık üç ay sonra Şentürk binbaşı yı tekrar ziyarete gittim. Bana 'O gün seninle tanıştırdığım yüzbaşı Kadir vardı ya, işte o Hogir'di ' dedi."