Suriye-ürdün Serbest Bölgesi, Tanıtım Turuna Antalya'dan Başladı

Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Antalya'ya gelen Suriye-Ürdün Serbest Bölge Genel Müdürü Hasan Merii Al Khayrat ve Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr

Suriye-ürdün Serbest Bölgesi, Tanıtım Turuna Antalya'dan Başladı
Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Antalya'ya gelen Suriye-Ürdün Serbest Bölge Genel Müdürü Hasan Merii Al Khayrat ve Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr. Muntaser Jaafar beraberlerinde işadamlarından oluşan bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcısı Necmi Uğurlu ve Antalya Serbest Bölge Müdürü Ayla Öner Bayhan'la birlikte ATSO'ya gelen Suriye ve Ürdün heyeti, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptı.
Suriye-Ürdün Serbest Bölge Genel Müdürü Hasan Merii Al Khayrat, ziyaretin amacının iki ülkenin birlikte oluşturdukları Suriye-Ürdün Serbest Bölgesi'nin faaliyetlerini aktarmak, bölgeyi tanıtmak ve karşılıklı yatırımlarda bulunmak olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk defa bu amaçla Antalya'yı ziyaret ettiklerini belirten Khayrat, "Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Antalyalı iş adamlarını ülkemizde görmek istiyoruz" dedi.
ATSO Başkanı Budak da, Suriye ve Ürdünlü konuklara Antalya ekonomisi yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Heyetin ziyaretlere Antalya'dan başlamasının kendilerini memnun ettiğini belirten Budak, ülkeler arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmaları ve vizelerin kaldırılması sayesinde ilişkilerin her alanda gelişme kaydettiğini bildirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Orta Doğu'da Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde bir çalışma içinde olduğunu aktaran Budak, yine TOBB'un sınır kapılarında modernleştirme çabalarının olduğunu, bunun ülkeler arasında ticaretin gelişmesini sağlayacağını ifade etti.
Turizmde Antalya'nın yakın komşularıyla olan turist alışverişinin istenen düzeyde olmadığını vurgulayan Budak, "Tarifeli uçuşların artması ve vizelerin kalkmasıyla, Suriye başta olmak üzere komşu ülkelerimizden gelen turist sayısının artacağını umuyoruz" diye konuştu.
Budak, ziyaretin anısına Suriye-Ürdün Serbest Bölge Genel Müdürü Hasan Merii Al Khayrat ve Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr. Muntaser Jaafar'a birer plaket verdi.