MARİFED Gıda Sektörü Komisyon Başkanı Nihat Kurt: Aydınlıların Aydın dışına çıkma vakti geldi

Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), 'İçimizden Biri Anlatıyor, Nasıl Marka Olunur' konulu konferans düzenledi.

Aydın Sanayi Odası Örsdemi

  Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği ( ASİAD ) , ' İçimizden Biri Anlatıyor , Nasıl Marka Olunur ' konulu konferans düzenledi .

Aydın Sanayi Odası Örsdemir Balkan Konferans Salonu ' nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Marmara İşadamları Federasyonu ( MARİFED ) Gıda Sektörü Komisyon Başkanı ve Nazo İçecekleri Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt katıldı . Kurt , görünce çok şaşırdığı ve hayran kaldığı Aydın Ovası ' nın sanayici değil , siyasetçi yetiştirdiğini söyledi . Aydınlı işadamlarını ülkenin değişik bölgelerine ve başka ülkelere yatırım yapmaya ve markalaşmaya davet eden MARİFED Gıda Sektörü Komisyon Başkanı Nihat Kurt , markalaşmada en önemli unsurun kalite , altyapı ve reklam olduğunu söyledi .

Nihat Kurt , marka olmak için olmazsa olmazın kalite olduğunu vurguladı . Türkiye ' nin ticaret alanında önünün açık olduğunu ve esnaf , işadamları , sanayici ve ihracatçının bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Kurt , şöyle konuştu : " Marka satın almaktan ziyade marka olmayı öğrenmeliyiz . Biz 3 saniyelik reklamla marka olduk . Altyapı kaliteli ürün ve yapılacak reklamla marka olunabilir . Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ( TUSKON ) ile dünyaya açılabilir , marka olabilirsiniz . Bizim gibi 3 saniyede marka olabilirsiniz . "

Aydınlıları dünyaya açılmaya davet eden Kurt , Avrupa ' da yaşanan krizin ve yatırım için bekleyen Afrika ülkelerinin büyük bir fırsat olduğunu belirtti . Ülke insanını ' Gezen aslan aç kalmaz ' sloganıyla dünyaya açılmayı tavsiye eden Kurt , " Zeytinyağı , incir , pamuk ve kestane üretiminde söz sahibi olan Aydınlı işadamları ve sanayicilerin zeytinyağında söz sahibi , İspanya ve Yunanistan ' daki krizi fırsata çevirmeyi bilmeli . Bu ülkelerdeki markaları satın alma yerine , kendi markasını oluşturan Türk şirketlerinin daha başarılı olacağına inanıyorum . Meydanı kimseye bırakmanın zamanı değil . Avrupa ' daki kriz bizim ülkemiz için fırsat . Zeytinyağında dünyaya açılma zamanı . Aydınlılar bunu kaçırmayın . TUSKON aracılığıyla da bu fırsatları değerlendirin . Dünya ticaret köprülerimiz size bu yolu açar . Esnafımız işadamı , işadamımız sanayici , sanayicimiz de ihracatçı olsun . Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunun . " dedi .

Kendi yaşantısından örnekler de veren Kurt , en az 35 kez iflas etmesine , işportacılık , çaycılık ve pazarcılık yapmasına rağmen kaliteli ürün ve reklamla markalaşmış bir firma sahibi olduğunu kaydetti . Küçük esnafın yüreklendirilmesinin önemine değinen Kurt , " Afrika ülkelerinde kaliteli ürün damgası taşıyan Türk ürünleri sayesinde markalaşmak daha kolay . İşadamlarımız buralara gitmeli . Aydınlıların Aydın ' dan çıkma vakti geldi . Afrika ' ya gideceğiz . " şeklinde konuştu .

ASİAD Yönetim Kurulu başkanı Semih Menzilci ' nin açılış konuşmasını yaptığı konferansa Aydın İl Planlama Müdürü Sabahattin Azizi , işadamları , sanayiciler , davetliler ve ASİAD üyeleri katıldı . Konferans sonunda Sabahattin Azizi , Nihat Kurt ' a Aydın Efe heykeli , inciri ve kabak tatlısı hediye etti .