Başbakan Erdoğan Türkiye-brezilya İş Forumunda Konuştu

Brezilya'daki temasları çerçevesinde Sao Paolo'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Brezilya Forumu toplantısına katıldı

  Brezilya ' daki temasları çerçevesinde Sao Paolo ' da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye-Brezilya Forumu toplantısına katıldı . Brezilyalı iş adamlarını Türkiye ' ye yatırım yapmaya davet eden Başbakan Erdoğan , Türkiye ' nin ekonomik krizden en az etkilenen ülkeler arasında olduğunu vurguladı . Başbakan Erdoğan , Türkiye ile Brezilya arasındaki yakınlaşmaya da dikkat çekerek İran ' da yapılan anlaşmaya vurgu yaptı .
Türkiye-Brezilya İş Forumu ' nun ikinci toplantısı , Brezilya ' nın Sao Paulo kentinde çok sayıda Türk ve Brezilyalı bakanın da katılımı ile yapıldı . Forumda konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , iki ülke arasındaki işbirliklerini ve ortak ekonomik alanları tespit etme noktasında önemli temaslarda bulunulduğunu belirtti . Bakan Çağlayan ' ın ardından konuşan Başbakan Erdoğan , Türkiye ile Brezilya arasındaki bağların eskilere dayandığını söyledi . Başbakan Erdoğan , " 152 yıl önce El Turko olarak isimlendirilmiş çok
sayıda vatandaş buraya geldi . Suriye , Lübnan , Filistin ve Anadolu topraklarından buraya gelen kardeşlerimiz iki ülke arasında adeta bir köprü oldular " dedi .
İran ile ilgili anlaşma hakkında konuşan Başbakan Erdoğan , " Uluslararası toplumu uzun zamandır meşgul eden İran ' ın nükleer programa çözüme dönük umut verici adımına Türkiye , Brezilya ile mimarları oldu " ifadelerini kullandı .
Çifte vergilendirmenin kaldırılması için ortak anlaşma imzalanacağını söyleyen Başbakan Erdoğan , Karadeniz ' de petrol arama çalışmalarının sürdüğünü ve yakında müjdeli haber almayı umduklarını belirtti . Bu arada , Brezilyalı İşadamları Derneği Başbakan ' a derneklerinin nişanını takdim etti . Başbakan Erdoğan , Sao Paulo ' daki temaslarının ardından Perşembe günü de Brasalia ' ya geçerek Brezilya Cumhurbaşkanı Da Silva ile görüşecek .