21. Yüzyılda Elektriksiz Mahalle Kütahya

-21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ MAHALLE KÜTAHYA (A.A) - 27.05.2010 - KÜTAHYA'NIN TAVŞANLI İLÇESİNE BAĞLI BİR KÖYÜN 7 HANEYE SAHİP MAHALLESİNDEKİ 47 KİŞİ,

-21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ MAHALLE

KÜTAHYA (A.A) - 27.05.2010 - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı bir köyün 7 haneye sahip mahallesindeki 47 kişi, elektrik olmadan yaşamlarını sürdürüyor.

İlçe merkezine 63 kilometre uzaklıktaki Altınova köyünün muhtarı Osman Göktaş, köye bağlı Topallar Mahallesi'nde vatandaşların yaşamlarını elektrikten yoksun devam ettirdiğini söyledi.

Mahallede 7 hanede 47 kişinin yaşadığını belirten Göktaş, burada vatandaşların etlerini tuzlayıp sütlerini peynir yaparak muhafaza ettiğini, okul çağındaki çocuklarının ise Balıköy beldesi ve ilçe merkezindeki akrabalarının yanında barındığını bildirdi.

Göktaş, mahalleye elektriğin ulaştırılması amacıyla 1994 yılından bu yana birkaç kez müracaat ettiklerini, buna karşı halen mahalleye elektrik bağlanmadığını ifade ederek, "7 ev bulunan mahalleye elektrik bağlanması için en az 10 evin sahiplerinin talepte bulunması gerekiyormuş. Mahallede yaşayan köylülerimizin çocukları, öğrenimlerini ailelerinden uzak sürdürüyor. Okul çağındaki çocuklarını ilçe merkezine gönderen kadınlar, yiyeceklerini ve ürettikleri sütü muhafaza etmek için atalarımızdan öğrendikleri yöntemleri devam ettiriyor" dedi.

-KÖYE ELEKTRİK 26 YIL ÖNCE GELDİ-

Medine Altınkaya da, Altınova köyüne elektriğin 1984 yılında geldiğini ama mahallelerine henüz elektrik verilmediğini belirterek "Biz de Türk vatandaşıyız, seçimde, oyda, her şeyde hakkımız olduğu gibi elektrik almaya da hakkımız var. Yaz geliyor, sıcak havada soğuk su içemiyoruz. Kız kardeşim ve ağabeyimin çocukları öğrenimlerini Tavşanlı'da sürdürüyor. Burada mum ışığında mı ders çalışacaklar?" diye konuştu.

27.05.2010 10:40:32