Türkler Tsunami'li sonu bekledi - DÜNYA

Ekranları 6 senedir kasıp kavuran Lost bitse de eleştiriler sürüyor. Adına onlarca blog sitesi kurulan dizinin fanatikleri ve televizyon eleştirmenleri “Lost’a tsunamili son yakışırdı” dedi



Ekranları 6 senedir kasıp kavuran Lost bitse de eleştiriler sürüyor. Adına onlarca blog sitesi kurulan dizinin fanatikleri ve televizyon eleştirmenleri “Lost’a tsunamili son yakışırdı” dedi

FANATİK ELEŞTİRİSİ

• Pelin Kurtulan (22):“Lost çok güzel bir diziydi. Kısa zamanda çok popüler oldu... Ama finalinin böyle bitmesine çok üzüldüm. Çok sönük bir final oldu. Finali keşke daha yaratıcı olsaydı”

• Emin Saydut (21): Finali beğendim. Güzel bir final oldu. Biraz din teması ön plana çıkmıştı. Daha gerçekçi olmasını beklerdim”

• Simge Eskici (21):“Finali beğenmedim. Kötü olmuş. Zaten Facebook’ta finalle ilgili bir grup var ben de üyeyim. Böyle bir diziye bu final hiç yakışmadı. Lost’un sinema filmi yapılmalı.

• Yağmur Geygel (21): “Fena değildi. Daha iyi olabilirdi. Hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim.”

DEV DALGADA ÖLÜM

• Akşam Gazetesi Televizyon Eleştirmeni Burhan Ayeri: Lost’un final bölümünü Matrix gibi buldum. Bana göre devamı var dizinin. Tam bir Amerikan taktiği. Arkası yarına döndü... Balon çıktı final.. Bu kadar tutmuş diziyi bu kadar çabuk öldürmeyecekler... Sinema filmi de olacak belki bir dizi daha olacak... Sonunda Tsunami hepsini yok etmeliydi..

KAOS YAŞANMALIYDI

• Yeni Şafak Gazetesi Televizyon Eleştirmeni Bekir Hazar: “Lost dizisinin ilk sezonunu izledim. Çok zorlama bir diziydi. İnsanı büyük beklentiye sokuyor ama içinde pek bir şey yok: Tabii diziyi öyle büyük beklentilerle izleyenler için final bölümü hayal kırıklığı oldu. Diziden umdukları kaotik sonuç çıkmadı.  

ATLANTİS OLACAKTI

• Posta Gazetesi Telvizyon Eleştirmeni Mesut Yar: “Lost’tan bir şey anlamadım. 6 yıldır konuşulan bir dizi. Parelel evren ile rüya arasında bir yerde kaldılar, bizim Ezel’e benzedi. Kim kimden esinlendi bilmiyorum... Bu kadar her bölümünün fantazi yaşatan bir dizinin daha kuvvetli bir sonu olmalıydı. Ada batmalıydı final olarak.. 

DOĞAL AFET GELMEDİ

• Sabah Gazetesi Televizyon Eleştirmeni Yüksel Aytuğ: Soruları çok yanıtlamadı. Herkes daha somut şeyler bekliyordu. Tüm soruların yanıtlanacağı iddiası vardı. Tatmin etmedi. İzafi olayların mantıklı çerçeveye oturmasını beklemiyordum. Senaristler olayların kuyruğunu birbirine bağlayamadı... Dizinin sonunda adanın başına bir felaket gelip yok olmalıydı. 

HAWAII’Yİ ZENGİN ETTİ 

Lost’un bitişi sadece izleyicileri değil filmin çekildiği Hawaiili halkı da üzdü. Zira dizi adalılar için gelir kapısı olmuştu. Yaklaşık 800 Hawaiili set ya da güvenlik görevlisi olarak çalışırken, bin 200 tedarikçi 7 yıla yakın süre dizi sayesinde geçimini sağladı. Resmi kayıtlara göre2004-2010 arasında çekimlerde 400 milyon dolar harcandı. Lost’un çekim alanını geçen yıl 3 bin 800 kişi ziyaret ederken, turistler kişi başı 200’er dolar ödedi. Lost’la ilgili son bir rakam daha. Yapımcılar 4 saatlik finalde 30 saniyelik reklam için 900 bin dolar kazandı. 

 

Star Gazete