Bursa'dan Diyarbakır'a 'dostluk' çıkarması

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından organize edilen 'Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi' kapsam

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından organize edilen 'Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi' kapsamında 42 kişiden oluşan kafile hafta sonu Diyarbakır'a gidecek. Organizasyon kapsamında daha önce 35 kişilik Diyarbakır kafilesi Bursa'ya gelerek şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmişti.

Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında oynan Turkcell Lig'i müsabakasında meydana gelen istenmeyen olaylar sebebiyle iki şehir arasına soğukluk girmişti. Bu soğukluğu ortadan kaldırmak amacıyla Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nin girişimiyle geçtiğimiz ay 35 kişilik Diyarbakır heyeti Bursa'ya gelmişti.

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, geziyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sadece iki kentte değil, ülke çapında da büyük üzüntüye sebep olan olayların geride kaldığını ifade etti.

Zaman zaman statlarda istenmeyen olayların yaşanabildiğine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Spor sahalarında meydana gelen ve hiç kimsenin tasvip etmediği olaylardan kaynaklanan olumsuzlukların aşılmasında, meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Bu tür hadiselerin yaşanmasını istemeyen ve hiçbir zaman prim vermeyen sağduyulu vatandaşlarımız da bizlerden bu tür adımlar atmamızı bekliyor. Bir kültür ve tarih kenti olan Diyarbakır ile Bursa'yı yeniden birbirine yakınlaştırmaya kararlıyız. Bu proje, birlik beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyan tüm Türkiye'ye örnek olacaktır."

Projenin, tüm Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Diyarbakır'da, Anadolu insanının samimiyetine, sıcaklığına, ayrımcılıktan değil aslında bütünleştirici ve birlik beraberlikten yana olan tavrına tanık olacağımızdan eminiz. Bizler de Bursa'nın ve Bursalıların dostluk ve kardeşlikten yana mesajını bu kez Diyarbakır'da verme fırsatını bulacağız."