"Tedbir alınmadan kömür madenine inmek cinayettir"

Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Manavgat İlçe Başkanı Yılmaz Derin, maden ocaklarında ölümlerin son bulması dileğinde bulundu.

Zonguldak başt

  Hak ve Eşitlik Partisi ( HEPAR ) Manavgat İlçe Başkanı Yılmaz Derin , maden ocaklarında ölümlerin son bulması dileğinde bulundu .

Zonguldak başta olmak üzere ülkede her yıl yüzlerce işçinin grizu patlaması ve gaz sızıntısından hayatlarını kaybettiğini belirten Yılmaz Derin , tedbir alınmadan madene inişlerde toplu ölümlere kaderci bir yaklaşım sergilemesini doğdu bulmadığını kaydetti . Dünyanın pek çok ülkesinde kömür madeni çıkarıldığına dikkat çeken Derin , Türkiye kadar hiç bir ülkede işçi ölümünün olmadığını kaydetti . Derin , " Tedbir alınmadan madeni girmeyi yanlış buluyoruz . Babam Zonguldakta kömür madeninden emekli oldu . Gençlik yıllarımda madende çalıştı . Bizim inancımızda ilk önce tedbiri sonra tevekkülü tavsiye eder . Tedbir alınmadan madene inmek bir cinayettir . HEPAR olarak ocaklarda toplu ölümlerin olmamasını istiyoruz . Her yıl onlarca ailenin ocağı sönüyor . Madende hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah ' tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum . " diye konuştu .