Köylüler, dört yıl önce kendilerine hibe edilen arı kovanları kadarını geri bağışladı

İzmir'in Bergama ilçesinde, Deniz Feneri Derneği'nin 'Sosyal Dönüşüm Projeleri' çerçevesinde dört yıl önce başlattığı kampanya meyvesini vermeye başla

İzmir'in Bergama ilçesinde, Deniz Feneri Derneği'nin 'Sosyal Dönüşüm Projeleri' çerçevesinde dört yıl önce başlattığı kampanya meyvesini vermeye başladı. Dört yıl önce kendilerine hibe edilen arı kovanlarını geliştiren köylüler, şimdi aldıkları kadar arı kovanını, başka fakirlere verilmek üzere derneğe bağışladı.

Yoksulların güncel ihtiyaçları için 12 yıldır çalışan Deniz Feneri Derneği, bu kez Bergama köylülerinin yüzünü güldürdü. 'Sosyal Dönüşüm Projeleri' adıyla 2005 yılından beri uygulanan tarımsal ve hayvansal projelerle, yüzlerce aile hayata tutunuyor. Bu projelerin, her birinin kendi ekonomik getiri süresine göre geri dönüşümlü olması, pek çok fakir aileyi sevindirdi. Bergama'da uygulanan arı dönüşüm projesi ile ilgili düzenlenen törende konuşan Deniz Feneri Derneği Sosyal Projeler Koordinatörü Hamit Kunt, 4 yıl önce ekonomik durumu iyi olmayan köylülere verdikleri arıların bu aileler tarafından çoğaltıldığını, şimdi 4 yıl önce verdikleri kadar arı kolonilerinin söz konusu aileler tarafından derneğe bağışlandığını, derneğin de bu arı kolonilerini, başka yoksullara geçim kapısı olarak verildiğini belirtti.

219 arı kovanı kolonisini 11 yoksul aileye teslim ettiklerini belirten Hamit Kunt, amaçlarının, ülkede yoksulluğun tükenmesine yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Kunt, "Ülkemizdeki yoksullara artık balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Birçok ilde köylerimizde Saanen keçileri dağıttık. Başka bölgelerde de yine tarımsal ürün desteğimiz oldu. Bu sosyal projeler ile yoksula balık tutmayı öğretirken ülkemizin tarım ve hayvancılığına da destek veriyoruz. Bundan sonra da bu tür sosyal projelerimiz devam edecektir." dedi.

Öte yandan, Deniz Feneri Derneği'nin Bergama'da köylülere dağıttığı arı kovanlarına en büyük ilgiyi ev kadınları gösterdi. Ev kadınları arı yetiştiriciliği ile yeni bir mesleğe adım attı.