Köydeki akrabaları Kılıçdaroğlu'ndan yol sorunlarını çözmesini istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nazımiye ilçesindeki akrabaları, Kılıçdaroğlu'nun köyün yol sorunları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nazımiye ilçesindeki akrabaları, Kılıçdaroğlu'nun köyün yol sorunlarını çözmesini istiyor.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde 1948 yılında doğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev halen ayakta. 1903 yılında Kılıçdaroğlu'nun dedesi Cebelli Kılıç tarafından yaptırılan iki katlı evde hayata gözlerini açan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ballıca köyündeki yakınları, onun akıllı ve ağırbaşlı bir insan olduğunu söylüyor. Ölen amcasının 80 yaşındaki eşi Hatun Kılıçdaroğlu, "Çocukları çok akıllı ve ağır başlı insanlardı. Bunların arasında Kemal çok akıllı ve efendi bir çocuktu. Kemal'in babası çocuklarını okutmak için Tunceli'ye taşındı." diye anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ballıca köyünde yaşayan 60 yaşındaki amcasının oğlu Ali Karataş, onun doğduğu köyün yol sorununu çözmesini istiyor. Karataş, "Kemal'i hatırlıyorum. O zamanlarda küçüktü. Genel başkan olmasına çok sevindik. Ondan istediğimiz yol sorunumuzu çözsün, bir de durumumuz kötü bize yardım etsin." diye konuştu.