Cepte Deli Dumrul vergisi kalkıyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, cep telefonu aboneliğinde ilk abonelikte alınan 56 liralık maktu verginin kaldırılacağını bildirdi. Düzenleme 2-3 ay içinde sonuçlandırılacak

Cepte Deli Dumrul vergisi kalkıyor
  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , cep telefonu aboneliğinde ilk abonelikte alınan 56 liralık verginin kaldırılacağını aç ; ıkladı . Vodafone Grup Ceo ' su Vittorio Colao ' nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' la yaptığı gö ; rü ; şmede gü ; ndeme getirdiği ' Cep telefonunda ilk abonelikte vergi , pay ve başka değişik adlarla 56 TL ' lik ü ; cret tahsil edildiği , bu ü ; creti aboneler adına operatö ; rlerin ö ; dediğini ' belirterek kaldırılmasını istemesi ü ; zerine ç ; alışmalar başladı . Bakan Yıldırım , ilk abonelikte alınan telsiz ruhsatname ü ; creti ve maktu ö ; zel iletişim vergisi ile her yıl abonelerden alınan telsiz kullanım ü ; cretinin kaldırılması iç ; in Maliye Bakanlığı ile ç ; alışma yapıldığını bildirdi .

MALİYE SICAK BAKIYOR
Vergi kaybının olmaması ve bü ; tç ; e dengelerinin bozulmaması iç ; in konunun her yö ; nü ; yle ele alındığını belirten Yıldırım , Maliye Bakanlığı ' nın 56 TL ' lik ü ; cretin kaldırılmasına ' sıcak baktığını ' bildirdi . Yıldırım , yeni abone girişini yavaşlatan ve operatö ; rler ü ; zerinde bü ; yü ; k bir yü ; k oluşturan 56 TL ' lik ü ; cretin sıfırlanacağı mesajını verdi . . Bu konudaki dü ; zenlemenin 2-3 ay iç ; inde sonuç ; landırılması bekleniyor . Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ' nun ( BTK ) 2009 yılı raporuna gö ; re Tü ; rkiye ' de 65 milyona yakın cep telefonu abonesi var . Bunların yü ; zde 75 ' i ö ; n ö ; demeli , yü ; zde 25 ' i de faturalı abonelerden oluşuyor . Ö ; n ö ; demeli abonelerden alınan toplam 56 liralık telsiz ruhsatname ü ; creti , telsiz kullanım ü ; creti ve ö ; zel iletişim vergisi operatö ; rler tarafından , ' pazarlama ve satış gideri ' olarak ö ; deniyor . Cep telefonu operatö ; rlerinin yö ; neticileri ise 56 liralık verginin sisteme yeni girişleri engellediğini belirtiyor . Ö ; zellikle 3G aboneliklerinde bü ; yü ; k sorun olduğu belirtiliyor .

KONUŞMAYAN DA SABİT ALINAN BU VERGİLERİ Ö ; DÜ ; YOR
Telsiz ruhsatname ü ; creti : 12 . 26 TL .
Ö ; zel İletişim Vergisi : ( maktu ) 31 . 78 TL .
Telsiz Kullanım Ü ; creti : 12 . 26 TL ( Bü ; tü ; n aboneler her yıl ö ; dü ; yor ) .

Veteknoloji