Başbakan Erdoğan, İran'ın nükleer programıyla ilgili 26 ülke liderine mektup gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak aralarında Almanya, Rusya, Çin, Fransa gibi ülkelerin bulunduğu 26 ülke lider

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İran ' ın nükleer programıyla ilgili olarak aralarında Almanya , Rusya , Çin , Fransa gibi ülkelerin bulunduğu 26 ülke liderine mektup gönderdi .

Başbakanlık ' tan yapılan açıklamada , BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri , P5 + 1 ülkeleri , Türkiye ' ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta Başbakan Erdoğan , Türkiye , Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verildiği belirtildi .

Erdoğan mektubunda , Türkiye ' nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını , bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade etti . Diplomasi ve müzakere masasının hala en etkili yol olduğunu mektubunda vurgulayan Başbakan Erdoğan , Türkiye ' nin aklıselim , sağduyu , adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini dile getirdi . Başbakan Erdoğan ' ın mektup gönderdiği ülkeler şunlardır : " Almanya , Avusturya , Azerbaycan , BAE , Bahreyn , Bosna , Bulgaristan , Çin , Fransa , Gabon , Gürcistan , Irak , İngiltere , Nijerya , Japonya , Katar , Kuveyt , Libya , Lübnan , Meksika , Oman , Suudi Arabistan , Suriye , Rusya , Uganda ve Yunanistan . "