(a) Milli Futbol Takımı Abd'de..

-(A) MİLLİ FUTBOL TAKIMI ABD'DE.. -ABD'DE YAŞAYAN TÜRKLER, MİLLİLERİN KALDIĞI HOBOKEN ŞEHRİNİ  ZİYARET EDİYOR -FUTBOLCULAR ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİ

-(A) MİLLİ FUTBOL TAKIMI ABD'DE..

-ABD'DE YAŞAYAN TÜRKLER, MİLLİLERİN KALDIĞI HOBOKEN ŞEHRİNİ 

ZİYARET EDİYOR

-FUTBOLCULAR ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİ MANHATTAN 

MANZARASIYLA STRES ATTI

-ARDA TURAN, KAMPIN ARDINDAN LOS ANGELES'A GİDEREK 'MUHTEMEL'

NBA FİNAL MAÇLARINI İZLEYECEK

(FOTOĞRAFLI)

NEW JERSEY (A.A.) 22.05.2010 - Tolga Adanalı bildiriyor - ABD'nin New Jersey eyaletinde kamp çalışmalarını sürdüren (A) Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı ilk hazırlık maçı öncesi yaptığı son antrenmanın ardından, 'Manhattan manzaralı' Hoboken şehrinin sokaklarında stres attı.

Sabah erken saatlerde yaptıkları antrenmandan sonra otobüsle Hoboken'daki W Hotel'e dönen (A) Milli futbolculara Teknik Direktör Guus Hiddink'in dinlenmeleri için izin verdiği öğrenilirken, bazı futbolcular Cuma namazı için New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Ulu Cami'ye gitti.

Futbolcuların konakladığı Manhattan manzarasıyla ünlü Hoboken şehri, (A) Milli Futbol Takımı'nın gelmesiyle birlikte adeta Türk akınına uğradı. 

Teknik Direktör Hiddink'in dinlenmeleri için izin verdiği futbolcular, Hoboken'ın 'gökdelen manzaralı' Hudson nehri kenarında dolaşarak stres attı. 

Teknik Direktör Guus Hiddink, (A) Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile futbolculardan Arda Turan, Colin Kazım, Tuncay Şanlı ve Gökhan Zan gökdelenleriyle ünlü New York'u karşı kıyıdan görmenin keyfini yaşadılar.

Başta Arda Turan olmak üzere W Hotel önünde bulunan parkta gezintiye çıkan diğer futbolcular, Amerika'da yaşayan Türkler'in sevgisi ve ilgisiyle karşılaştı. Hoboken'a gelen taraftarlar futbolcularla sohbet etme imkanı bulurken, sık sık hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Öte yandan, Galatasaray ve (A) Milli Takımı'nın yıldızı Arda Turan'ın kampın sona erdiği 30 Haziran'dan sonra ABD'de bir hafta daha kalmayı planladığı ve bu süre içinde arkadaşlarıyla Los Angeles'a giderek muhtemel NBA finali Los Angeles Lakers-Boston Celtics mücadelesini izleyeceği öğrenildi.

-PAHALI ŞEHİR HOBOKEN-

Hoboken, New York'un gökdelenleriyle ünlü adası Manhattan'ı Hudson Nehri'nin karşı kıyısından görüyor. Şehir, ağırlıklı olarak, Manhattan'ın 'Downtown' tabir edilen finans bölgesinde çalışanlarının yaşadığı 'pahalı kent' olarak da biliniyor. Turistler ve şehir sakinleri, özellikle gün batımında kızıl bir renge bürünen gökdelenleri izlemek için Hoboken kıyısına geliyorlar.

Hoboken'da tek odalı daire kiraları 1700 dolardan, iki odalı daire kiraları 2200 dolardan, iki katlı ev kiraları da 3200 dolardan başlıyor. Türk üniversite öğrencilerinin de tercih ettiği şehir olan Hoboken da stüdyo tipi daireler ise 1200 dolar. 

(A) Milli Futbol Takımı ise kentin cafeler ve restoranlarıyla ünlü en gözde bölgesi Washington Sokağı'nın hemen arkasında nehir kenarında bulunan W Hoteli'nde konaklıyor.

(STA-MTE)

22.05.2010 10:34:01