Urfalıların Gezici Yazlık Sinema Keyfi

Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonu'nda Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Şanlıurfalılar "Gezici Yazlık Sinema"yla tanıştırıldı.

Veysel Karani ve Hayati Harrani Mahallelerinde gerçekleştirilen gösterimlerde "Vali" adlı sinema filmi halka ücretsiz olarak izlettirildi. Yönetmenliğini Çağatay Tosun'un yaptığı, başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şebnem Dönmez, Hakan Boyav, Özgür Çevik ve Şemsi İnkaya'nın yaptığı dram türündeki film gösterimine Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi.
Şanlıurfa'nın sosyal yaşam düzeyinin daha da yükseltilmesi adına yürütülen bir dizi sosyal projelerin ve kültürel etkinliklerin her yıl giderek arttığını belirten Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, "Amacımız-Gezici Yazlık Sinema projesiyle hiç sinemaya gitmemiş olanlara bu hizmeti ayağa götürmek ayrıca açık havada film seyretmek zevkini hemşerilerimize yaşatmayı amaçlamaktır" dedi.
Şanlıurfa'nın yaz gecelerindeki durağan sosyal yaşantısına büyük bir hareketlilik sağlayacak olan proje kapsamında 16 hafta boyunca farklı mahallelerde farklı tarihlerde birbirinden güzel film gösterimleri yapılacak.
22 Mayıs 2010 tarihinde Ulubatlı Mahallesi'nde Çarşamba Pazarı alanında, 26 Mayıs 2010 tarihinde Haleplibahçe Belediyespor otoparkında, 2 Haziran 2010 tarihinde TOKİ Lojmanlarında, 5 Haziran 2010 tarihinde Osmangazi Mahallesi Barış Siteleri yanında, 9 Haziran 2010 tarihinde Cengiz Topel İlköğretim Okulu yanında, 12 Haziran 2010 tarihinde Ertuğrulgazi Mahallesi Tandoğan parkında ve 16 Haziran 2010 tarihinde ise Sancaktar Mahallesi parkında film gösterimi yapılacağı bildirildi.