Kazada yaralanan 12 öğrenciden 2'sinin durumu ağır

İzmir Aliağa'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan öğrencilerin büyük çoğunluğu taburcu oldu. Durumu ağır olan Berivan Doğan ile Yahya Akan'ın t

İzmir Aliağa'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan öğrencilerin büyük çoğunluğu taburcu oldu. Durumu ağır olan Berivan Doğan ile Yahya Akan'ın tedavileri ise sürüyor.

Ege Üniversitesine hava ambulansıyla hastaneye kaldırılan Doğan'ın vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar tespit edilirken Akan'ın durumun biraz daha iyi olduğu belirtildi. Aliağa Belediyesi denetimli şehir içi minibüsüyle bir vincin çarpışması sonucu, 3'ü ağır 12 kişi yaralandı. Şehit Kemal Mahallesi'nden METEM Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler, Alperen Çolak'ın (23) kullandığı 35 P 4042 plakalı minibüsle 35 21 09 02 plakalı Hasan Süreyya Çavuş yönetimindeki vincin çarpışması sonucu takla attı. Biçerova Tesisleri Kavşağı'nda meydana gelen kazada, minibüs şoförü Çolak ile vinç sürücüsü Hasan Süreyya Çavuş yaralandı.

Öğrenciler, ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken durumu ağır olan Yahya Akan ile Berivan Doğan, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopterle İzmir Ege Üniversitesi'ne sevk edildi. Kazada çeşitli yerlerinden yaralanan Tenzile Ercan, Seda Eş, Zeliha Uyar, Hatice Keleş, Ali Akan, Ömer Kulaklı, Mesut Duru, Sedat Aksoy ve Şirin Gültekin, Aliağa Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapıldıktan sonra evlerine gönderildi. Vinç sürücüsünün hatalı bir şekilde kendilerine çarptığını iddia eden METEM 9. Sınıf Öğrencisi Sedat Aksoy dört takla attıklarını, çarpışmanın etkisiyle bayıldığını anlattı.