Adü'nün Didim'deki Yer Sorunu Meclise Taşındı

2005-2006 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu'nun yer sorunu İl Genel Meclisine taşındı.

Adü'nün Didim'deki Yer Sorunu Meclise Taşındı
Bünyesinde Ağırlama Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Aşçılık Programlarında eğitim ve öğretim veren ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu yer sorunu Aydın İl Genel Meclisine taşındı. Tapusu Milli Eğitim Bakanlığına ait olan ADÜ Didim MYO yerleşkesinin kullanım süresinin 2014 yılında sona erecek olması sebebiyle; Didim İl Genel Meclis Üyeleri Abdürrahim Öztürk, M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz ile Kuşadası İl Genel Meclis üyeleri Ali Metin Akar ve Kurtuluş Geyik'in imzalarıyla hazırlanan önerge Mayıs Ayı İl Genel Meclis toplantısında ele alınmıştı. Kabul edilen önergenin sonucunda Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Baştuğ, Komisyon Üyeleri Zekeriye Diner, M. Hikmet Acar, Kazım Er ve M.Ali Oklay ile Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı M.Cahit Kaya ile birlikte okulda inceleme yaptı. Okul Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel Komisyon üyelerini okulu gezdirerek, bilgiler verdi.
İncelemenin ardından Komisyon tarafından hazırlanacak olan raporun İl Genel Meclisine sunulacağı bildirilirken, incelemelerle ilgili bilgiler veren İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Baştuğ, şunları söyledi; "Bu okulumuzun tahsis sorunu var. Süreç fazla uzamadan bu konuda neler yapılabileceğini okul müdürümüzle görüşerek ele aldık ve hazırlayacağımız raporla da meclisimize bilgi vereceğiz. Yerin 49 yıllığına yeniden kiralanmasına ya da süresiz olarak devrini isteyeceğiz. Bunun dışından okulun hazırlık bölümü öğrencileri Aydın merkezdeki kampüste eğitim alıyor; bu öğrencilerinde Didim yerleşkesinde eğitimlerini sürdürmelerini de ele alacağız"
Didim İl Genel Meclisi Üyesi M. Cahit Kaya ise, 3 İl Genel Meclis üyesi olarak sorunun takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu konuda hem Valiliğimizden hem de bölge milletvekillerimizden destek isteyeceğiz. Biz Didimlilerde konuya sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.
ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu yasal kuruluş işlemleri 2005 yılında tamamlanmış ve 2005-2006 eğitim- öğretim yılında İlçemizde faaliyetine başlamıştı. Yüksekokul bünyesinde 21 Akademik Personel, 11 İdari Personel, 10 Sözleşmeli Personel ve 6 adet de Özel Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 48 personel görev yapıyor. Okul Öğrencileri yurtdışında ve Didim, Bodrum, Kuşadası ve Antalya gibi gelişmiş turizm bölgelerinde faaliyet gösteren seçkin otel ve seyahat acentelerinde staj yapma imkanına sahipler. Aşçılık Bölümünde 125, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde 102 ve Ağırlama Hizmetleri Bölümünde de 111 olmak üzere toplam 338 öğrenci öğrenim görüyor.