Madalya kazanan öğrenciler madalyalarını valinin elinden aldı

Burdur Alpaslan Alican Koleji, '2. Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan 2 gümüş madalya ile döndü. Gümüş madalya kazanan öğrenciler, Bu

Burdur Alpaslan Alican Koleji, '2. Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan 2 gümüş madalya ile döndü. Gümüş madalya kazanan öğrenciler, Burdur Alpaslan Ali Can Koleji'nde yapılan törende plaketlerini ve madalyalarını Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in elinden aldı.

Hazırladığı projeyi Vali Özçimen'e sunan Rumeysa Atasay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos zirvesinde doğaçlama olarak meydana gelen 'one minute' olayı sonrasında bir takım çevreler tarafından ısrarla 'eksen kayması' tabirinin gündeme getirildiğini belirtti. Bu tabirle güya, Türkiye'nin hedeflediği muasır medeniyetler seviyesinden, çağdaşlaşmadan ve bu değerlerin kaynağı olan Batı'dan uzaklaştığından dem vurulduğuna dikkat Çeken, Atasay, "Bana göre Türkiye uluslararası siyasette eksen kayması yaşamamaktadır. Türkiye'nin jeopolitik yapısı, tarihi bağları, küreselleşen dünya ve AK Parti'nin diş siyaset politikaları dikkate alındığında, bu durumun daha da net görüleceği ve yaşananların eksen kaymasından değil de uluslararası arenada gerçekleştirilen vizyon genişlemesinden kaynaklandığının görüleceği kanaatindeyim." diye konuştu.

Metin Analizi kategorisinde yarışarak diğer gümüş madalyayı kazanan İnsel Balcı da çok zorlu geçen bir yarışmanın ardından dereceye girmenin kendini oldukça mutlu ettiğini kaydetti. Gümüş madalyayla geri dönmenin çok güzel olduğunu belirten Balcı, "Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın bundan sonraki hayatımda bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum." dedi.

Törende konuşan Burdur Valisi İbrahim Özçimen ise bu başarının oldukça önemli olduğunu vurgulayarak "Burdur'dan ayrılırken bu ilin aklımda kalan en büyük özelliği eğitim alanında aldığı başarılar olacak. Öğrencilerimizin aynı gayretle daha iyi başarılar almasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.