Harran Üniversitesi'nde bahar şenlikleri coşkulu başladı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde bahar şenlikleri Osman Bey Yerleşkesi'nde başladı. 4 gün sürecek olan şenlikler kapsamında spor ve kültür etkinlikl

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde bahar şenlikleri Osman Bey Yerleşkesi'nde başladı. 4 gün sürecek olan şenlikler kapsamında spor ve kültür etkinlikleri yapılacak.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlikte konuşan Vali Nuri Okutan, üniversitelerin asıl fonksiyonunun şehrin ufkunun açması ve belli bilgi birikimine katkıda bulunması olduğunu kaydetti. Harran Üniversitesi'nin kültürel etkinlikleri ile de şehre katkı sunduğunu belirtti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise üniversitenin halkla bütünleştiğini, bilimle bütünleştiğini dile getirdi. Mutlu, gelecekte bu şenliklerin festivallere dönüşeceğini ifade etti.

Rektör Mutlu, "Geçmişi en eski olan üniversiteyiz. Geçmişte büyük ilim adamları yetiştirmiş bir üniversiteyiz. Büyük medeniyetin beşiği olan bu topraklarda biz yine geçmişteki liderlik konumumuzu korumak için bu göreve talibiz. Önümüzdeki yıllarda Harran Üniversitesi daha önemli bir konuma gelecektir." dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Gösteriden sonra şenlik alanında kurulan stantlar ve resim sergileri gezildi. Türkiye'nin en büyük yapay gölüne sahip olan Osmanbey Yerleşkesi'ndeki gölde kano gösterileri yapıldı.

Bu arada halkın şenliklere katılımını sağlamak için üniversitenin otobüsleri ve belediyenin birkaç otobüsü şenlik alanına halkı ücretsiz taşıyacak.