Deniz Baykal'ın avukatları Ulusal Kriminal Büro'yu çürüttü

Deniz Baykal videosu ile ilgili Ulusal kriminal büro ve avukatlar açıklama yaptı.

Deniz Baykal'ın avukatları Ulusal Kriminal Büro'yu çürüttü
Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen yatak odası görüntüleriyle ilgili Baykal'ın avukatlarının ortaya attığı iddialar bizzat uzmanlar tarafından çürütüldü.

Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, “İnceleme ancak orijinal kaset ile yapılabilir. Kasetin aslı incelenmeden görüntü sahte denilemez. Bunun dışında yapılan hiçbir çalışmanın sonucu delil olarak kabul edilemez” dedi.

Konu ile ilgili NTV'de soruları cevaplayan Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, "Her türlü datanın ancak orjinalinin üzerinde inceleme yapılabilir. Bunun dışındaki bir görüntü üzerindeki inceleme delil teşkil etmez. Bunun aslının mutlaka görülmesi gerekir. El yazısının incelenmesinde o tarihe yakın örnekler topluyorsak, karşılaştırılma yapılamıyorsa, görüntülerin de yakın zaman görüntüler olması gerekiyor. Burada da neyle neyin karşılaştırıldığını söylemek mümkün değil" dedi.

Atasoy; "Bunun gerçek ya da sahte olduğunu söyleyebilmenin tek yolu bunun aslının incelenmesidir. Aslı olmadan bu sahtedir ya da gerçektir demenin imkanı yoktur" diyerek Baykal'ın avukatları ve Ulusal Kriminal Büro uzmanının iddialarını çürütmüş oldu. (INTERNETHABER)

ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -1 (TIKLAYIN)
ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -2 (TIKLAYIN)