Agâh Uğur, ÖSGD Başkanlığı'nı Tayfun Bayazıt'tan devraldı

Borusan Holding üst yöneticisi Agâh Uğur, Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nin (ÖSGD) Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Uğur, iki yıl sürdüreceği başkanlık g

Agâh Uğur, ÖSGD Başkanlığı'nı Tayfun Bayazıt'tan devraldı
Borusan Holding üst yöneticisi Agâh Uğur, Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nin (ÖSGD) Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Uğur, iki yıl sürdüreceği başkanlık görevini Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt'tan devraldı.

Toplumsal ihtiyaçların saptanarak ve çözümlerine katkıda bulunmayı hedefleyen 60 şirket ve çalışan gönüllülerinin üye olduğu derneğin yönetim kurulu başkanı olan Uğur, üstlendiği yeni görevi ve derneğin çalışmaları ile ilgili şunları kaydetti:

"Kurucu üyesi olduğum ve bir dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığım Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nde 2010-2012 döneminde başkanlık yapmaktan memnuniyet duyacağım. Ülkemizde gönüllülük alanında başarılı çalışmaları ile değer yaratmaya devam eden ÖSGD'nin yeni yönetim kurulu yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürecek ve hızla yoluna devam edecektir. Gönüllülerin pek çok alanda çalışmasına olanak sağlayan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak daha fazla projenin hayata geçirilmesine destek vereceğiz."

1989 yılından bu yana Borusan Holding'de çalışan Agah Uğur halen; TÜSİAD Sanayi İşleri Çalışma Grubu Başkanlığı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (DHKV) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk Alman İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Harvard Üniversitesi KSG Dekanlık Konseyi ile Bilgi Üniversitesi Danışma Konseyi Üyeliği ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu İcra Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor.