Türk Telekom: 76 - Beşiktaş Cola Turka: 80

Salon: Akatlar Spor Salonu

Hakemler: Erşan Kartal,Serkan Emlek, Ersan Ergüler

Türk Telekom (76): Lamayne Wilson 2 (4 ribaund), Bekir Yarangüme 7 (

Salon: Akatlar Spor Salonu

Hakemler: Erşan Kartal,Serkan Emlek, Ersan Ergüler

Türk Telekom (76): Lamayne Wilson 2 (4 ribaund), Bekir Yarangüme 7 (7 ribaund, 1 asist), Goran Jeretin 2 (2 asist), Hüseyin Beşok 4 (8 ribaund), Mutlu Akpınar 3, Ricky Davis 22 (4 ribaund), Ersin Dağlı 20 (9 ribaund, 1 asist), Soner Şentürk 2, Demond Mallet 14 (2 ribaund, 5 asist)

Beşiktaş Cola Turka (80): Fedor Likholitov 8 (6 ribaund), Muratcan Güler 7 (4 ribaund), Engin Atsür 3 (3 ribaund, 2 asist), Marque Perry 3 (2 ribaund, 3 asist), Brad Newley 24 (7 ribaund, 1 asist), Haluk Yıldırım 2 (4 ribaund, 4 asist), Adem Ören, Cevher Özer 22 (11 ribaund, 1 asist), Kevin Busaka Flecer 10 (2 ribaund),

1. Periyot: 11-19

2. Periyot: 20-19

3. Periyot: 22-21

4. Periyot: 23-21

Beko Basketbol Ligi Play-off ilk turunda Beşiktaş Cola Turka, Ankara deplasmanında Türk Telekom'u 80 - 76 mağlup ederek seride durumu 2-1'e getirdi.

Play-off ilk tur ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom'u Ankara'da 76-80 yenerek İstanbul'da kaybettiği avantajı seride 2-1 öne geçerek tekrar eline geçirdi. Serinin üçüncü maçı 4 Mayıs Salı günü Ankara'da oynanacak.

Karşılaşmaya siyah - beyazlılar, Fedor Likholitov'un, Türk Telekom ise Goran Jeretin ve Ersin Dağlı'nın basketleri ile başladı. İlk 5 dakikalık bölümü Beşiktaş Cola Turka, Brad Newley'in sayıları ile 4-11 önde geçti. Mola dönüşünde Ersin Dağlı ile boyalı alanı iyi kullanan ev sahibi takım, savunmasında açıklar verdi. İstanbul temsilcisi, Cevher Özer ile rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek üstünlüğünü korudu ve ilk periyodu 11-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda Beşiktaş Cola Turka içerden ve dışarıdan Cevher Özer'in bulduğu basketlerle başlarken, Ankara temsilcisi ise potasında gördüğü basketlere karşılık vermekte zorlandı. Konuk takım, 13. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar çıkarttı (17-31). Skorda Ricky Davis'e eşlik edecek bir oyuncu çıkmayınca ribaundlarda çok etkili olan siyah - beyazlılar, Fedor Likholitov ile sayılar bulmaya devam etti.

Mutlu Akpınar'ın 3 sayılık basketinin ardından serbest atışlardan Hüseyin Beşok ile sayılar bulan Türk Telekom, ön alanda baskılı savunma ile rakibini durdurmaya çalıştı. Demond Mallet'in 3 sayılık basketi ile 18. dakikada farkı 8 sayıya indiren Ankara temsilcisi, Brad Newley'in basketine de Soner Şentürk ile karşılık verdi. Soyunma odasına Beşiktaş Cola Turka, 31-38 önde gitti.

Üçüncü periyoda Bekir Yarangüme Ersin Dağlı ve Demond Mallet'in basketleri ile iyi başlayarak 14-4'lük seri ile skor üstünlüğünü 25. dakikada ele geçirdi (45-42). Cevher Özer ile suskunluğunu bozan İstanbul temsilcisi, Bekir Yarangüme'nin basketine de Kevin Busaka Flecer ile karşılık verdi. Ersin Dağlı ile pota altını iyi domine eden Türk Telekom, Cevher Özer- Brad Newley ikilisini durdurmakta zorlandı. Son periyoda konuk takım, 53-59 önde girdi.

Final periyoduna Ricky Davis'in 3 sayılık basketi ile giriş yapan Türk Telekom, Ersin Dağlı ile boyalı alandan skor üretti. Potasındaki sayılara Cevher Özer ve Kevin Busaka Flecer ile cevap veren Siyah Beyazlılar, 34. dakikayı da 61-64 önde geçti. Ricky Davis ile üst üste sayılar bulan ve oyunun iki tarafını da iyi oynayan Ankara temsilcisi, 66-65'lik skorla son 5 dakikaya üstün girdi.

Brad Newley-Cevher Özer ikilisinin skorer oyunları ile üstünlüğü bir kez daha eline geçiren Beşiktaş Cola Turka, hücumdaki en etkili silahı Cevher Özer'in 5 faul ile oyun dışı kalmasının ardından Ricky Davis ve Ersin Dağlı'lı durdurmakta zorlandı. Son 2.5 dakikaya girilirken 72-69'luk skorla bir kez daha öne geçen ev sahibi takım karşısında Siyah Beyazlılar, Engin Atsür ve Brad Newley ile skor üretti. Son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan 76-80 galip ayrıldı.