İzmirliler 1 Mayıs'ı Konserlerle Kutladı

İzmirliler tüm dünya emekçileri tarafından "emek ve dayanışma günü" olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ünlü sanatçıların konserleri ile kutladılar

İzmirliler 1 Mayıs'ı Konserlerle Kutladı
İzmirliler tüm dünya emekçileri tarafından "emek ve dayanışma günü" olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ünlü sanatçıların konserleri ile kutladılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda Yavuz Bingöl, Buca Belediyesinin etkinliğinde ise Onur Akın İzmirlileri coşturdu.
Eski Buca Stadı'ndaki konser yerel sanatçılar Onur ve Özge'nin seslendirdiği şarkılarla açıldı. Daha sonra Buca Belediyesi'nin bir yıllık çalışmaları sinevizyon gösterimi ile halka aktarıldı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı yaptığı konuşmada, bir yıllık sürede halkın isteklerine kulak verdiklerini belirterek; "Önümüzdeki 4 yılda da yine sizlerin istekleri bizim rehberimiz olacaktır. Bu günün adı çok büyük. 1977'den beri 1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanmıyordu. Kazancı Yokuşu'nda ölenlerin hesabını kim verecek hala belli değil. Açıkçası bunun için umudumuz da yok. Taksim'de yıllardır kutlanmayan 1 Mayıs Buca'da da maalesef kutlanmıyordu. Bizleri seçtiniz sizlerin sayesinde Buca'da 1 Mayıs'ı kutluyoruz. Buraya sığamadık, sahalara sığamadık. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk" dedi. Sanatçı Onur Akın ise, ilk kez 1 Mayıs'ı İstanbul'dan uzakta geçirdiğini belirtirken; "Buca'daki bu coşku 1 Mayıs'a yakıştı" dedi. Akın, kapanışta 1 Mayıs marşını binlerce izleyici ile birlikte seslendirdi.
YAVUZ BİNGÖL COŞKUSU
Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlediği etkinlikte sahne aldı. Ücretsiz olan konser, İzmirliler tarafından büyük ilgi gördü. İzmir'de olmaktan, arkadaşlarını, akrabalarını konserde görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı, emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.