Fenerbahçe bir konuğunu daha üzdü FB 2- 0 Es es

Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.Fenerbahçe Eskişehirspor karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış oldu. Bursaspor ile şampiyonlukta yarışan Fenerbahçe hakkında uzmanlar ilginç yorumlar yaptı. İşte Fenerbahçe Eskişehirspor karşılaşmasına ait foto galeri, maç özeti

Fenerbahçe bir konuğunu daha üzdü FB 2- 0 Es es
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel 5, Gökhan Gönül 6 (Dk. 89 Bekir İrtegün ?), Bilica 6, Lugano 6, Andre Dos Santos 5, Mehmet Topuz 5, Emre Belözoğlu 6 (Dk. 79 Deivid ?), Selçuk Şahin 6, Özer Hurmacı 7, Alex 7, Guiza 5 (Dk. 78 Semih ?)
Eskişehirspor: Ivesa 5, Sezgin 5, Saffet Nadareviç 4, El Saka 4 (Dk. 55 Erkan Zengin 4), Volkan Yaman 5, Koray 5, Doğa 6, Alper 4 (Dk. 72 Ragıp ?), Sezer Özürtük 5, Mehmet Yılmaz 6, Ümit Karan 4 (Dk. 57 Adem Sarı 3)
Goller: Dk. 13 Alex, Dk. Özer (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 32 Koray, Dk. 85 Adem Sarı (Eskişehirspor), Dk 39 Guiza (Fenerbahçe)
Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe, kendi sahasında Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 70'e çıkardı ve liderliğini devam ettirdi.
46. dakikada Alex'in pasında topla buluşan Selçuk Şahin'in cezasahası dışından yaptığı vuruşu kaleci Ivesa, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.
52. dakikada Alex'in arapasında topla buluşan Özer'in aşırtmak istediği topu Ivesa, son anda uzaklaştırdı.
59. dakikada Bilica'nın cezasahası dışından kullandığı serbest atışta barajı geçen top kaleci Ivesa'nın ellerinde kaldı.
73. dakikada sol taraftan Emre'nin pasında topla buluşan Alex'in vuruşu kaleciyi geçtikten sonra yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
90+2. dakikada Volkan'ın soldan ortasında kaleci Volkan Demirel kontrol etmek istediği topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Sezgin'in vuruşunu savunma son anda çıkardı.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Fenerbahçe son haftalardaki en iyi oyun başlangıcını yaptı. Benim net şekilde gördüğüm bir şey vardı, o da Fenerbahçe’nin bir şampiyon gibi oyuna başlamasıydı. Çok arzulu, önde basan, rakibi oynatmayan bir görüntüsü vardı Sarı-Lacivertliler’in... Takım halinde “Bu maçı kazanacağız” mesajı verdiler, hatta haykırdılar. Gerçekten haklı bir galibiyet aldılar. Fenerbahçe açısından her yönüyle güzel bir oyundu. Sahaya çıkan 11’de kötü oynayan futbolcu yoktu. Bütün oyuncular konsantreydi ve şampiyonluk havasına girmişlerdi. Özellikle Alex’in önderliğinde çok kombine oynayan bir ekip vardı. Bunun neticesinde de haklı bir galibiyet aldılar.

Erken goller bitirdi
Eskişehir açısından çok söylenecek bir şey yok. Erken gelen gollerle çabuk havlu attılar. Skoru kabullenmiş bir görüntüye büründüler. Oyunun her dakikasında rakibine oranla çok daha üstün oynayan, Alex’in çok büyük katkılarının olduğu bir oyunda Fenerbahçe sürekli kontrolü elinde tuttu. Savunmadan başlayıp, ileri uca kadar tüm futbolcular görevlerini yerine getirdi. Defansın göbeğinde Lugano-Bilica ikilisi çok kontrollüydü, Gökhan Gönül sağ kanadı çok iyi kullandı. Emre ve Selçuk orta sahayı çok iyi paylaştı.

Konsantrasyon zirvede
Tüm futbolcular bu verimlilikte olunca, Sarı-Lacivertli ekip için zor görünen maç kolaya döndü. Eskişehir maçından Fenerbahçeliler’in alması gereken en ciddi mesaj, takımın başarıya olan konsantrasyonu. Elbette fizik güç, mücadeleleri, tempoları alkışlanmalı ancak takım halinde şampiyonluğa konsantre olmaları ve hedefe kilitlenmeleri, Fenerbahçeliler’in son iki haftaya çok daha umutlu girmesini sağlayacak bir faktör.

Ankaragücü’nü yenerse...
Artık klasik tabirle önümüzdeki maçlara bakmanın zamanı geldi. Bana göre Fenerbahçe sezonun en zorlu haftasına giriyor. Çarşamba günü Şanlıurfa’da Trabzon’la oynanacak kupa finali var, ki tüm camianın 26 yıldır alınamayan kupaya ne kadar önem verdiği biliniyor. Bu haliyle ciddi bir stres unsuru. Sonrasında ise Ankaragücü ile çok zor bir deplasmana çıkacaklar. Bu 7 günlük süreç, Fenerbahçe’nin kaderini çizecek. Bu şartlarda önümüzdeki hafta dananın kuyruğunun kopacağına inanıyorum. Bursa’nın hükmen galibiyetle geçeceği haftada Fenerbahçe, Ankara’da Ankaragücü’nü yenebilirse, en zor engeli atlamış olacaktır. 7 günlük bu zorlu sürecin neler getireceğini hep birlikte göreceğiz...

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE FOTO GALERİ İÇİN TIKLA

-------------------------------------------------------

TAMER BAĞLAN

Gökhan, Mehmet, Selçuk Şahin

Eskişehirspor’un en güçlü bölgesi orta alanı. Bunu biz bile tespit edebildiğimize göre, Daum ve yardımcılarının bilmesi çok kolay. İş bu nedenle o bölgede baskı fazla, kayıtsız, şartsız ilk topa müdahale etmek zorunda oldukları emrini almış, Sarı-Lacivertli futbolcular.. Ve yine, iş bu nedenle ilk dakikalardan itibaren oyunun hakimi durumundalar...

Rakibin kalecisi ve savunması yüksek toplarda avantajlı olduğundan, akılllıca ve teknik becerilerini sıkça kullanarak, ikiye birlerle, tek paslarla rahat rahat pozisyon bulmaktalar. Yandan yandan yerine, yerden yerden oynayınca uzunlara ve savaşçılara karşı, üç puanı henüz 24. dakikada hanelerine koydular...

Selçuk, bir kez daha takımının ve sahanın en iyisiydi. Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz çok koşup, çok çalışıp övgülerin her türlüsüne değer oynasa, Alex bilmem kaç zaman sonra serbet atıştan hava atsa da, Selçuk uzak ara akşamın en sivrilen ismiydi. Her dakika değil saniye, her hücum ve her savunma taktiğinde sürekli oyunun içindeydi. Zaten son haftalardaki Fenerbahçe başarılarının en önde gelenlerinden, tecrübeli ve gerçek Fenerbahçeli...

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz’un sanki her hafta daha da yükselen güç ve grafiği ise, yolun sonundaki en önemli avantajlarından biri Fenerbahçe’nin. Özellike Mehmet Topuz; bu tempoyla randıman artırmaya, güçlenmeye devam ederse, büyük olasılıkla Mayıs ayının sonlarını ve Haziran’ın başını tırmanacak düz duvar arayarak geçirecek!