Edremit'te Bu Gelenek 10 Yıldır Sürüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesine yerleşen Çanakkale'nin Yenice ilçesinden gelen vatandaşlar, bu hayırı 10 yıldır aralıksız olarak sürdürebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Edremit'te Bu Gelenek 10 Yıldır Sürüyor
Soğucak köyünden gelen, binlerce kişi Tuzcumurat Mahallesi Diş Hastanesi karşısında bulunan Şehit Hamdibey Cami önündeki hayır yemeğinde bir araya geldiler.
Mevlid-i şerif okunması ile başlayan hayırda, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin'in vaazı ise huşu içinde dinlendi.
Soğucak köyü sakinleri tarafından düzenlenen hayıra, Kaymakam Şefik Aydın, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İlçe müftüsü Ramazan Tekin, MHP ilçe başkanı Ahmet Soylu, CHP ilçe başkanı Mahmut Ceylan, Ak Parti ilçe başkanı Ufuk Dolgun, Körfez Çanakkaleliler Derneği Başkanı Efrahim Alkanlı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, il genel meclis üyeleri Ümmet Gökdağ, İsmail Doğru, Selahattin Yay, daire amir ve müdürleri katıldılar. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı ve geleneksel olarak düzenlenen bu hayırın bu yıl 10.'sunun düzenlendiği öğrenildi. Hayırda, 5 koyun kesilerek 15 kazan keşkek, 30 tava pilav, 400 adet ev ekmeği ve çeşitli yemek ikramı yapıldı. Özenle hazırlanmış yemekleri Edremitlilere ikram eden Soğucaklı mahalle sakinleri, destek olanlara teşekkür ederlerken, ilginin sevindirici olduğunu ve her yıl bu geleneğini sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.(BT)