Müzeler Haftası Etkinlikleri

18-24 Mayıs Tarihleri arasında kutlanan 'Müzeler Haftası' nedeniyle Side Müze Müdürlüğü'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Müzeler Haftası Etkinlikleri
Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs tarihi 'Müzeler Günü' ilan edilirken, tüm Türkiye'de olduğu gibi Manavgat'ın Side Beldesi'nde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Side Müzesi'nde düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve Side Müze Müdürü Güner Kozedere, Side Belediyesi Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve Side'de yaşayan yabancılar katıldı.
KONSERLER BÜYÜLEDİ
Etkinlikler Manavgat Resitalim Müzik Merkezi öğrencileri tarafından verilen mini konserle başlarken, minikler Beethoven'ın 9. Senfonisi'ni sundu. Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsü de Resitalim Müzik Merkezi sahibi Dilber Gözübüyük tarafından seslendirildi, merkez öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan koro ise Sarı Gelin türküsünü söyledi.
FİLM GÖSTERİMLERİ YAPILACAK
Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Apollon Tapınağı'nda İtalyan sanatçı Arianna Cibic tarafından hazırlanan 'Plastik ve Geleneksel Sanatlar' sergisi açık kalacak. Ayrıca Türk Müzeciliğin gelişiminde büyük hizmeti bulunan Osman Hamdi Bey'in anısına hafta boyunca Side Müzesi'nde 'Anadolu Uygarlıkları ve Müzelerimiz' konulu film gösterimleri gerçekleştirilecek.
TÜRKİYE'DE TEK MÜZE
Side Müze Müdürü Güner Kozdere, Side Müze Müdürlüğü sorumluğu alanında 43 arkeolojik, 5 doğal, 3 kentsel olmak üzere toplam 51 sit alanı ile 330 tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunduğunu belirtti. Kozdere, "Side Müzesi'nde 2 bin 129 arkeolojik, 9 bin 776 sikke olmak üzere toplam 11 bin 905 eser bulunuyor. Side Müzesi ülkemizde heykel ve restorasyol yapılan tek müze. Bugüne kadar Side Müzesi restorasyon atölyesinde 3 bin 500 eserin restorasyon ve konservasyonu başarıyla tamamlandı" dedi.