Side'de küçük kemancılardan Beethoven resitali

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Müze Haftası etkinlikleri küçük kemançıların Beethoven'ın 9. Senfonisi'ni seslendirerek başladı. <

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Müze Haftası etkinlikleri küçük kemançıların Beethoven'ın 9. Senfonisi'ni seslendirerek başladı.

Müze Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Resitali'nin Müzik Merkezi Side Müzesi'nde keman, bağlama ve ney resitali sundu. Müzik okulu öğrencileri Beethoven'in 9. Senfonisiyle dünyaya sevgi ve barış mesajı verirken, bağlama virtözü Emre Telli'de Helenistik, Roma ve Bizans dönemi eseri içinde Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirerek tarihe yolculuk yaptırdı.

Birol Hakkıbilir isimli öğrenci de tasavvuf müziğinde kesitler sunarak ney taksimi yaptı. Restimalim Müzik Merkezi Korosu Side Müzesi'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için Sarı Gelin türküsünü seslendirdi. Side Müzesi bahçesinde yapılan 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nın açılış kutlamasına Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve Side Müze Müdürü Güner Kozedere katıldı. Müdür Güner Kozdere, yaptığı konuşmasında Side Müzesi'nde ilk defa tarihi Helenistik, Roma, Bizans ve Anadolu Beylikleri dönemi tarihi eserleri içinde Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım ile Beethoven'in 9. Senfonisi eşliğinde tarihe yolculuk ettiklerini söyledi. Kozdere, müzelerinde 2 bin 129 arkeolojik, 9 bin 776 sikke olmak üzere toplam 11 bin 905 eserin bulunduğunu söyledi. Kozdere, "Side Antik Kent'te bulunan tarihi eserleri Roma dönemi hamamında sergiliyoruz. Yeni müze binamız yapıldığında bir çok kültürel, sanat ve güzel sanatlar etkinliğini daha rahat yapabileceğiz. Side Müze Müdürlüğü sorumluğu alanında 43 arkeolojik, 5 doğal, 3 kentsel olmak üzere toplam 51 sit alanı ile 330 tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunmaktadır. Side Müzesi, ülkemizde heykel ve restorasyol yapılan tek müzedir. Bugüne kadar restorasyon atölyemizde 3 bin 500 eserin restorasyon ve konservasyonunu başarıyla tamamladık." diye konuştu.