Samsun'daki saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli serbest bırakıldı

Samsun'un Ladik ilçesinde 2 polisin şehit edilmesi olayıyla ilgili teröristlere yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüphelinin so

Samsun'un Ladik ilçesinde 2 polisin şehit edilmesi olayıyla ilgili teröristlere yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüphelinin sorgulanması tamamlandı. Şüphelilerden 4'ü emniyette, diğerleri de mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17 Nisanda, devriye gezen polis otosuna teröristlerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırı sonucunda 2 polisin şehit edilmişti. Olayla ilgili, Ladik ilçesinde bir yol yapım şantiyesinde görevli 7 kişi ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yakalanan bir kişinin Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaları tamamlandı.

Gözaltında üç gündür sorgulanan şüphelilerden Ramazan T, Ramazan Ş, İrfan B. ve Mustafa Mesut İ. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Samsun'dan gece Ladik ilçesi adliyesine sevk edilen diğer şüpheliler İlker G, Mervan T, Vedat T ve Osmaniye'de yakalanan Veli U. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma derinlemesine devam ederken, gözaltında şu anda kimsenin olmadığı öğrenildi.

17 Nisan'da, Samsun'un Ladik ilçesi Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde saat 22.00 sularında devriye görevi yapan Hüseyin Koç'un kullandığı 55 A 8651 plakalı resmi polis aracına, uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda polis memurları Hüseyin Koç (49) ve Malik Saykal (36) şehit olmuşlardı.