Karaman'da Müzeler Haftası Etkinlikleri

Karaman'da Müzeler Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Karaman'da Müzeler Haftası Etkinlikleri
  Çeşmeli Kilise ' de düzenlenen programa Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Orta , Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hulusi Öztürk ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları katıldı .
Toplantıda konuşan Müze Müdürü Ali Sinan Özbey , 1982 yılından buyana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 18-24 Mayıs tarihlerinin Müzeler Haftası olarak kutlandığını belirterek , " Müzeler Haftası ' nın amacına değindi . Bu hafta içerisinde çeşitli faaliyetlerin yapılmasının planlandığını kaydeden Özbey , " Müzeler başlangıçta halka açık değildi . Müzelerden devlet yöneticileriyle birlikte yararlanabiliyordu . Ancak 1950 yılından sonra müzeler halka açılmaya başlandı . İlimiz müzesi bünyesinde barındırdığı etnografik dönemlerden Bizans dönemine kadar 14 milyon eseriyle çağdaş batılı müzelerle boy ölçüşebilecek nitelikli kültür varlıklarını bünyesinde barındırmaktadır . Ancak 1960 ' lı yıllarda ilk kez müzecilikle tanışan Karamanın Müze binası 1980 ' lerde tamamlanarak hizmete geçmiştir . Kültür varlıklarının korunması , tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ilgili olarak biz müze çalışanları sahip olduğumuz bu kültürel değerlerle ilgili olarak , ' Tanıyalım Tanıtalım Koruyalım ' sloganını tüm eski eser dostlarıyla birlikte görerek beraberlik içerisinde yürütmek istiyoruz " diye konuştu .
Program , Müze araştırmacısı Nurettin Özkan ' ın , Karaman Müze Müdürlüğünün 2009 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle sona erdi .