Gümüşhane'ye 300 yataklı yeni hastane

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane kent merkezinde 300 yataklı yeni bir hastanenin yatırım programına alındığını, To

Gümüşhane'ye 300 yataklı yeni hastane
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane kent merkezinde 300 yataklı yeni bir hastanenin yatırım programına alındığını, Torul ve Kürtün ilçelerindeki yeni hastanelerin temellerinin ise bu yıl sonuna kadar atılacağını söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere Kürtün ilçesine giden Milletvekili Aydın, Sağlık Bakanlığı'na hastane projeleri hazırlayan serbest mimar Ünal Kara ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Kürtün Kaymakamı Zafer Engin, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Cengiz Varol, Kürtün Sağlık Grup Başkanı Dr. Nilgün Özgünefe, İl Genel Meclisi üyeleri Mesut Şen, Yücel Yusufoğlu ve AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Hüseyin Güvendi ile birlikte hastane yapılması planlanan bölgede incelemeler yapan Milletvekili Aydın, Kürtün'ün coğrafi yapısına uygun bir hastane yapmak için incelemelerde bulunduklarını ve iki uygun arazi bulduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı yatırım programına Kürtün ve Torul'daki hastanelerin bu yıl girdiğini belirten Milletvekili Aydın, "Torul ilçemizdeki hastanemizi yıkarak yeniden yapacağız. Kürtün'deki mevcut binamızı Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanıp, yeni tespit ettiğimiz arazilerin birine de yeni bir hastane yapacağız. Lüks, modern, özellikle doğumhanesi, diş ünitesi, diyaliz ünitesi, küçük bir cerrahi müdahale yeri, acil servisi, morgu olacak. 10 odalı 20 yataklı hastanemiz Kürtün'de yapılacak. Torul hastanesi Kamu İhale Kurumu'na gönderildi, 20-30 gün içerisinde ihale edilecek. Kürtün'deki hastanenin de yer problemini çözüp, uygun bir yer bulduğumuz zaman 2 ay içerisinde de orayı ihale edeceğiz." dedi.

Milletvekili Aydın, Torul ve Kürtün ilçelerinin yanı sıra Şiran Devlet Hastanesi'ne ek bir bina yapmak için proje çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda ek bina başlanacağını söyledi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin kapasitesinin arttırılması ya da yeni bir hastane yapılması için de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Aydın, "İlimizde 300 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapma çalışmasını Sağlık Bakanlığı nezdinde başlattık. Bakanlık, ilimizden 300 yatak kapasiteli hastane yapabilecek yer temini istedi. Sağlık Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz bu çalışmayı sürdürüyor. Birkaç alternatif yer var. Onların jeolojik yapısı uygun çıkarsa ilimizde en kısa zamanda 300 yataklı hastanemizin temelini atacağız." diye konuştu.

Aydın; Torul, Kürtün ve Şiran'da yapılacak hastane binalarının temellerinin 2010 yılı içerisinde atılacağını dile getirdi. Aydın, Gümüşhane merkezdeki hastanenin planlamasının yapılmasının ardından 40 dönüm arsa üzerine oturan tam bir sağlık kompleksi şeklinde bir hastane yapacaklarını belirterek, hastanenin temelini 2011 yılında atmayı planlarını vurguladı.

Milletvekili Aydın, bir gazetecinin, 'Yeni hastane yapılırsa, mevcut hastanenin akıbeti ne olacak ?' şeklindeki sorusuna ise, "Kamu binasıdır. Başka bir şekilde kullanılabilir. Özellikle üniversitemizin Sağlık Yüksekokulu gibi okulları var. Onların kullanımı da olabilir veya ek bir branş hastanesi gibi açabiliriz orayı. Onkoloji, psikiyatri, göğüs, yaşlı bakım hastanesi şeklinde değerlendirilebilir." diye cevap verdi.