Samsun Tabip Odası'nın yeni başkanı Günaydın oldu

Türk Tabipler Birliği (TTB) Samsun Tabip Odası'nın yeni başkanı

Yardımcı Doç. Dr. Mithat Günaydın oldu.

Samsun Hekim Platformu adına seçime gire

  Türk Tabipler Birliği ( TTB ) Samsun Tabip Odası ' nın yeni başkanı

Yardımcı Doç . Dr . Mithat Günaydın oldu .

Samsun Hekim Platformu adına seçime giren OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Günaydın , bin 206 hekimden 651 ' inin oyunu alarak odanın yönetim kurulu başkanı seçildi . Yard . Doç . Dr . Günaydın , hekimlerin hakkını korumak için çözüme yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi .

Ondokuz Mayıs Lisesi ' nde yapılan oda seçimlerinde Çağdaş Hekim Grubu ' nun başkan adayı OMÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd . Doç . Dr . Ahmet Turla ' yı 78 oy farkla geçerek başkan seçilen Yard . Doç . Dr . Günaydın , seçimi değerlendirdi . Seçimin demokratik ve keyifli bir yarış ortamında geçtiğini ifade eden Yard . Doç . Dr . Günaydın , yeni dönemde yasalardan kaynaklanan sorunlar ve eksiklikler sebebiyle kaybolan hekimlerin özlük haklarını çözümler üreterek geri kazanma gayreti içinde olacaklarını kaydetti .

Hükümetin Tam Gün Yasası ve Kamu Hastaneleri Birliği Kanunu ' nu çıkarırken Sağlıkta Dönüşüm Programı ' nda hekimleri göz ardı ettiğini ifade eden Mithat Günaydın , sağlık hizmetinin en önemli parçası olan hekimlerin bugün gelecek kaygısı içinde olduğunu vurguladı . Günaydın , " Hekimlerin bu gün çıplak maaşı bin 600 TL civarındadır . Döner sermaye ile yapılan katkılar gelip geçici olup , hekimleri mutlu etmemektedir . Bu nedenle öncelikle hekimin gerçek maaşı ve özlük hakları düzeltilmelidir . Üniversite öğretim üyeleri için Tam Gün Yasası ' nda belirlenen performansa dayalı döner sermaye uygulaması kabul edilemez . Çünkü öğretim üyesinin asli görevi önce öğrenci ve asistan yetiştirmek daha sonra hasta muayene etmektir . Öğretim üyeleri belli bir performansa ulaşsa bile şuandaki SGK ' nın SUT tebliği ile ödenen rakamlarla üniversitelerin döner sermeyenin dönmesi mümkün değildir . " dedi .

Önceki oda yönetiminin yasalar çıkartılırken sadece karşı tutum sergilediğine dikkat çeken Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yard . Doç . Dr . Mithat Günaydın , yeni dönemde karşı çıkmak yerine çözüm üreteceklerinin altını çizdi . Günaydın sözlerine şöyle devam etti : " Bu yasalar çıkartılırken ' Karşıyız ' diyerek çözüm üretemeyen ve sürecin bir parçası olamayan TTB ve tabip odaları büyük bir fırsatı kaçırmıştır . Halbuki bu süreçte yasaya karşı çıkmak yerine hekimlerin lehine yasanın içinin doldurulması adına gerekli mücadelenin verilmesi gerektiği inancındayız . Yeni yönetim kurulu olarak hekimlerin özlük hakları ve mesleki saygınlıkları için demokrasi kuralları çerçevesinde mücadele edeceğiz . Ancak bunu kavga ve reddedici tutumla değil , çözüm üreteci şekilde yapacağız . "

Aile hekimlerinin sorunlarını bildiklerini ve onları desteklediklerine de değinen Günaydın , aile hekimliği ile ilgili belirsizliklerin ortadan kalkması gerektiğini söyledi . Günaydın , onların çalışma şartları ile özlük haklarına ilişkin düzenlemeler yapılırken tabip odaları ile Aile Hekimleri Derneği ' nin görüşlerinin alınmasını istediklerini sözlerine ekledi .