'Organometalik Kimya Ve Kataliz' Çalıştayı Malatya'da Başladı

Eğitim ve Araştırmalarla Kimyaya 44 yılını adayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof

Eğitim ve Araştırmalarla Kimyaya 44 yılını adayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'nın emeklilik onuruna Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı" düzenlendi.
İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı" Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Çalıştay, İnönü üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisiyle başladı.
Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, "Bilimsel etkinlikler, bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştiği ortamlardır. Bu etkinlikler sayesinde akademik çalışmaların her kademesinde bilim insanları kolaylıkla bir araya gelebilmektedir. Bu etkinlikler arasında Kimya sempozyumları büyük bir ilgi görmektedir. Kimya dalında çalışan bilim insanı sayısındaki artış son yıllarda
özel konularda da etkinliklerin düzenlenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla özellikle ülkemizde Organometalik Kimya ve Kataliz alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek isteğiyle böylesine önemli bir çalıştay düzenlemeye karar verdik. Ayrıca düzenlenen bu çalıştay, kuruluş aşamasında üniversitemize önemli katkıları olan eğitim ve akademik araştırmalarla kimya bilimine 44 yılını adayan ve yetişmemizde büyük emekleri olan sayın hocamız Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'nın emeklilik onuruna
atfedilmiştir" dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Bilim insanları vefalı insanlardır. Bilim geleneği de vefayı gerektirir. Gerek batı dünyasındaki bilim geleneği, gerekse kendi coğrafyamızdaki bilim geleneğine baktığımızda bunun çokça örneklerine şahit oluruz. Bu açıdan üniversitemizde iftiharla adlarından söz ettiğimiz, ulusal ve uluslararası arenada kendi alanlarında söz sahipliği yapmış olan bilim insanımızın asla unutulmaması gerektiği düşüncesindeyim. Bunun inşasında aramızda bulunan ve onuruna
çalıştay düzenlediğimiz Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'nın büyük bir emeği vardır. Onun için başta Prof. Dr. Bekir Çetinkaya hocamız olmak üzere bu üniversitenin inşasında katkıda bulunan bütün bilim insanlarını saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya ise yaptığı konuşmasında, "Çalışkan olmak, işi şansa bırakmamak, verilen temel ilkelere bağlı kalmak, gözlemleri iyi değerlendirmek, sorgulamak, sabırlı olmak, sorunlardan yılmamak, temel araştırmanın uygulamalı araştırmaya dönüştürülebileceğini bilmek, her şeyden önce işini ve tabi ki araştırmayı sevmek gerekir" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın programına geçildi.