İtalya'da Şampiyon Fc İnter'e Mourinho'dan Soğuk Duş

-İTALYA'DA ŞAMPİYON FC İNTER'E MOURİNHO'DAN SOĞUK DUŞ -MOURİNHO: "İTALYA'DA KENDİMİ EVİMDE HİSSEDEMİYORUM' -'REAL MADRİD İLE ANLAŞTIĞIM DOĞRU DEĞİL.-İ

 

-İTALYA ' DA ŞAMPİYON FC İNTER ' E MOURİNHO ' DAN SOĞUK DUŞ

-MOURİNHO : " İTALYA ' DA KENDİMİ EVİMDE HİSSEDEMİYORUM '

- ' REAL MADRİD İLE ANLAŞTIĞIM DOĞRU DEĞİL . KARARIMI ,

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDEN SONRA VERECEĞİM "

ROMA ( A . A ) - 17 . 05 . 2010 - Lütfullah Göktaş bildiriyor - İtalya Kupası ' nın ardından , dün İtalya Birinci Futbol Ligi ( Serie A ) şampiyonu da olan FC İnter ' deki bayram havası , teknik direktör Jose Mourinho ' nun adeta soğuk duş etkisi yaratan açıklamalarıyla gölgelendi .

Portekizli teknik adam Mourinho , dün gece Serie A şampiyonluğunu elde ettikleri Siena ' da yaptığı açıklamada , FC İnter ' i önümüzdeki sezon çalıştırıp çalıştırmayacağının henüz net olmadığını belirterek , " İtalya ' da kendimi evimde hissetmiyorum . Real Madrid ile anlaştığım doğru değil . Kararımı , Şampiyonlar Ligi finalinden sonra vereceğim " dedi .

Mourinho , şu an için 22 Mayıs Cumartesi günü Madrid ' de Almanya ' nın Bayern Münih takımıyla oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi finali dışında hiçbir şeyi düşünmek istemediğine değinerek , " Şampiyonlar Ligi ' nden sonra iki-üç günü kendime ayırıp kendi durumumu düşüneceğim . Bir ayağımın Real ' de olduğu da Real ile zaten anlaştığım da doğru değil . Bunların gerçekle uzaktan yakından alakası yok . Ben İnter ' e istediği her şeyi vermiş durumdayım " diye konuştu .

Mourinho , Siena ' da yaptığı açıklamada , İtalya deneyimini ve geleceğe ilişkin düşüncelerini şu sözlerle özetledi :

" İtalyan futbolu çok farklı . Burada , kendimi evimde , normal çevremde , mutlu biçimde çalışabileceğim bir ortamda hissetmediğim anlar da oldu . Ama bir insanın kendisini vermesi gereken durumlarda , her şeyimi vermekten de çekinmedim . Şimdi tarihi bir hafta başlıyor . Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor . Finalin ardından ne yapacağıma da karar vereceğim . Ancak benim geleceğimin , Bayern Münih karşısında alınacak sonuçla da bir ilgisi olmayacaktır . "

- " ZAFER EN İYİLERİNDİR " -

Portekizli teknik direktör Mourinho , Serie A ' da şampiyonluğu tescilin son maça kalmasının kendisi açısından bir yenilik olduğuna da işaret ederek , şunları söyledi :

" Şampiyonluğu son maçta elde etmek benim için bir yenilik . Ben hep rahat bir şekilde kazandım . Dolayısıyla benim için bir yenilik oldu , bunu tekrarlamak da istemiyorum . Ben , önceden ve de rahat biçimde kazanmayı seviyorum . Her durumda bunu hak etmiştik . Şampiyonluk böyle bir şeydir : Zafer en iyilerindir . "

Mourinho , Serie A ' da FC İnter ' in uzun süre açık ara lider konumunu sürdürdüğüne , ancak daha sonra AS Roma ' nın da yarışa dahil olduğuna değinirken , basına yüklenmeyi de ihmal etmeyerek , " İnter ' in açık ara önde olmasından sizler de rahatsızdınız . O dönemde hepiniz entelektüel fuhşa bulaştınız . Gerisi , Roma ' nın UEFA Kupası ' ndan elenmesiyle kendiliğinden geldi . Haftada tek maç yapar hale geldiklerinde , şampiyonluk yarışı da tekrar başlamış oldu . Yine de Sarı-kırmızılıları tüm samimiyetimle tebrik ediyorum " dedi .

Jose Mourinho , " Şampiyonluğu kaybetmekten korktuğunuz an oldu mu " biçimindeki soruyu ise " Evet , Fiorentina ile 2-2 berabere kaldığımızda Roma bizi geçince tabii ki korkmuştum . Zira o noktada iş artık sadece bize bağlı değildi . Roma ' nın puan kaybetmesini beklemeye mahkumduk . Lazio veya Sampdoria maçında bunun olmasını beklemek durumunda kalmıştık . Ama neticede liderliği tekrar alıp kendi kaderimizi kendimiz tayin ettik " diye yanıtladı .

( LG-SSG )

17 . 05 . 2010 12 : 06 : 46