HAMLADER Çocuk Korusu'nun söylediği şarkılar Manavgatlı eğitim gönüllülerini duygulandırdı

Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLADER) Çocuk Korosu söylediği şarkılarla Manavgatlı eğitim gönüllerini fethetti.

M

  Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( HAMLADER ) Çocuk Korosu söylediği şarkılarla Manavgatlı eğitim gönüllerini fethetti .

Manavgat Eğitim Derneği ( MED ) ve HAMLADER ' in Kızılağaç Turizm Bölgesi ( KTB ) Silence Beach Resort Hotel ' de birlikte düzenlediği ' Yarınlar Umut Olsun ' isimli programda okumak için ellerinden tutulduğu ve imkan hazırlandığında öğrencilerin neleri başarabileceğini gösterdi . MED Başkanı Salih Güner , yaptığı konuşmasında ülkenin en önemli birinci gündem maddesinin eğitim ve öğretim olduğunu belirtti .

Eğitim ve öğretime yatırım yapan milletlerin daima kazançlı olacağını belirten Salih Güner , eğitime yapılan yatırımın uzun vadeli bir yatırım olduğunu ifade etti . Güner , " Bir milletin geleceğini eğitimli insan gücü belirler . Eğitime yatırım yapan devletler aynı zamnda geleceğine yatırım yapmıştır . Eğitim şart . Eğitimde derslik sayısının aşağıya çekilmesinde sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor . Eğitimde her şeyi devletten beklememiz gerekiyor . Ülkemizin muassır medeniyetler seviyesine yükselmesi için eğitime yatırım yapmalıyız . Eğitime yapılan yatırım boş değildir . İnsana yapılan yatırımda her zaman kazanç vardır . " diye konuştu .

HAMLEDER Başkanı Mustafa Aydın , derneklerini maddi imkansızlıktan okuyamayan çocukların elinde tutarak okumaları için derneklerini 2008 yılında Antalyalı eğitim gönüllüleriyle birlikte kurduklarını söyledi . HAMLADER ' in Antalya ' nın gelir düzeyi düşük 7 semtinde subelerinin bulunduğunu belirten Mustafa Aydın , 2 yıl içinde 3 binin üzerinde öğrenciye ücretsiz eğitim kursları verdiklerini ifadee etti . Aydın , Antalya ' da Ahatlı , Dokuma , Güneş , Kütükçü , Erenköy , Göksu ve Habibler ' de etüt merkezilerinin bulunduğunu kaydetti . Aydın , " Cehalet en kötü arkadaş , ilim en vafalı yoldaştır . Derneğimiz ücretsiz eğitim kursları , gıda , giyim , ilaç yardımları , sağlık taramaları , sosyal ve kültürel amaçlı programlar , kardeş aile projesi , aile eğitim seminerleri , öğrenci , veli piknik gezileri , sanat etkinlikleri , sinema günleri ve kitap okuma aktivitileri yapıyor . Bütün bu etkinliklerimizi Antalyalı eğitim gönüllü kişilerin desteğiyle yapıyoruz . Fırsat eşitliğinin sağlanması adına ciddi hamlelere ihtiyaç duyulan ülkemizde ; sosyal dengelerin oluşturulması yolunda bir hamle yapmak istedik . Mart 2008 ' de kurulan derneğimizin telmel felsefesi ' eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ' sözüdür . Antalya ' nın kenar mahallerinde yaşayan ve okula gitmeyen öğrencilerin aileleriyle görüşürek okula gitmesini sağladık . " diye konuştu .

Programa Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge , Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı , Gündoğmuş ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özeren , AK Parti Antalya İl Genel Meclisi üyesi Ömer Şahin , AK Parti Antalya Milletvekili Dr . Abdurrahman Arıcı , HAMLADER Antalya Genel Koordinatörü Mustafa Aydın , MED Başkanı Salih Güner ve eğitim gönüllüleri katıldı .